Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στις 17:00 συνέρχονται οι αρχηγοί κρατών – μελών της ΕΕ – Παραμένει το αδιέξοδο το Ταμείο Ανάκαμψης

tags :
Στις 17:00 συνέρχονται οι αρχηγοί κρατών – μελών της ΕΕ – Παραμένει το αδιέξοδο το Ταμείο Ανάκαμψης
Τέταρτη ημέρα σήμερα 20/7 των διαπραγματεύσεων στη Σύνοδο Κορυφής
Στις 17:00 μετά το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) θα συναντηθούν και πάλι οι αρχηγοί των κρατών – μελών της ΕΕ προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης.
Όπως έγινε γνωστό από τον εκπρόσωπο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ύστερα από τις ολονύχτιες διαπραγματεύσεις, στις 05:30 περίπου το πρωί ξεκίνησε η ολομέλεια στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Μισή ώρα αργότερα ανακοινώθηκε ότι ολοκληρώθηκε η Ολομέλεια και οι αρχηγοί των κρατών-μελών θα συναντηθούν και πάλι στις 17:00.
Σημειώνεται ότι το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης δεν ήρθη τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα στις συνομιλίες των αρχηγών των κρατών και των κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έπειτα από τρεις ημέρες συνομιλιών για το σχέδιο ανάκαμψης των ευρωπαϊκών οικονομιών.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel απηύθυνε έκκληση να επιτευχθεί συμβιβασμός έστω την ύστατη στιγμή της Συνόδου Κορυφής που κοντεύει να καταρρίψει ρεκόρ διάρκειας.
Ο Michel υπενθύμισε στους 27 ηγέτες ότι πάνω από 600.000 άνθρωποι είναι νεκροί εξαιτίας της πανδημίας σε όλο τον κόσμο και ότι επαφίεται σε αυτούς να επιδείξουν ενότητα, να σταθούν πλάι-πλάι μπροστά σε αυτή την κρίση χωρίς προηγούμενο.
«Η ελπίδα μου είναι ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία και ότι ο τίτλος (...) αύριο θα είναι πως η ΕΕ ολοκλήρωσε επιτυχώς αυτήν την Mission impossible.
Αυτή είναι η ολόψυχη ελπίδα μου (...) έπειτα από τρεις ημέρες ασταμάτητης δουλειάς» ανέφερε ο Charles Michel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης