Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θερίζει ο κορωνοϊός στη Λατινική Αμερική – Προσεγγίζει τους 80.000 νεκρούς η Βραζιλία

Θερίζει ο κορωνοϊός στη Λατινική Αμερική – Προσεγγίζει τους 80.000 νεκρούς η Βραζιλία
Στο κόκκινο Μεξικό και Περού
Με ιδιαίτερη ένταση εξακολουθεί να εξαπλώνεται η επιδημία του κορωνοϊού στη Λατινική Αμερική με το μεγαλύτερο πλήγμα να το δέχεται η Βραζιλία.
Η Βραζιλία μετρά 79.488 νεκρούς και 2.098.389 επιβεβαιωμένα κρούσματα και αποτελεί τη δεύτερη πληττόμενη χώρα παγκοσμίως μετά τις ΗΠΑ.
Εξίσου δραματική είναι η κατάσταση και στο Μεξικό.
Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε ακόμη 296 θανάτους ασθενών που υπέκυψαν στην COVID-19 και 5.311 κρούσματα μόλυνσης τον SARS-CoV-2, με τον απολογισμό της πανδημίας του κοροωνοϊού να φθάνει τους 39.184 νεκρούς επί συνόλου 344.224 ανθρώπων που προσβλήθηκαν.
Κρίσιμη όμως είναι η κατάσταση και στο Περού, τη δεύτερη μετά τη Βραζιλία πιο πληττόμενη χώρα της Λατινικής Αμερικής.
Στο Περού ξεπεράστηκε χθες Κυριακή 19/7το όριο των 13.000 θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.
Με 189 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 να καταγράφονται κατά τη διάρκεια των προηγούμενων 24 ωρών, ο συνολικός αριθμός των νεκρών στο Περού ανήλθε σε 13.187.
Ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 έφθασε τα 353.590, καθώς επιβεβαιώθηκαν άλλα 4.090 το προηγούμενο 24ωρο, κατά την ίδια πηγή.
Το Περού καταμετρά τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό στη Λατινική Αμερική, πίσω από τη Βραζιλία, και τον τρίτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων πίσω από τη Βραζιλία και το Μεξικό.
Η εξάπλωση του ιού έχει θέσει υπό τεράστια πίεση τα νοσοκομεία της χώρας, όπου το σύστημα υγείας βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης, με μέλη του ιατρικού προσωπικού να καταγγέλλουν φοβερές ελλείψεις υλικού και πόρων.
Παρόλο αυτά το Περού άρχισε από την 1η Ιουλίου τη διαδικασία σταδιακής και κατά τομείς άρσης των μέτρων περιορισμού, αρχικά της καραντίνας σε 18 από τις 25 περιφέρειές της.
Σήμερα Δευτέρα θα γίνει ακόμη ένα βήμα, με την επαναλειτουργία των εστιατορίων, που πάντως υποχρεούνται να υποδέχονται ως και το 40% των πελατών που χωρούν οι αίθουσές τους υπό κανονικές συνθήκες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης