Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πάνω από 140 χιλ. οι νεκροί από κορωνοϊό – Έξαρση στην Φλόριντα

tags :
ΗΠΑ: Πάνω από 140 χιλ. οι νεκροί από κορωνοϊό – Έξαρση στην Φλόριντα
Στις ΗΠΑ καταγράφονται πάνω από 60.000 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό ημερησίως τις τελευταίες δέκα ημέρες
Περισσότερους από 140,5 χιλιάδες νεκρούς από την επιδημία του κορωνοϊού μετρούν οι ΗΠΑ με τον ιό να είναι σε έξαρση στην Πολιτεία της Φλόριντα.
Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 63.872 κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό με το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να ξεπερνά τα 3,77 εκατομμύρια καθώς και 514 θάνατοι με το σύνολο των θυμάτων να υπολογίζεται σε 140.534.
Στις ΗΠΑ καταγράφονται πάνω από 60.000 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό ημερησίως τις τελευταίες δέκα ημέρες.
Εν τω μεταξύ σε έξαρση είναι ο ιός στην Πολιτεία της Φλόριντα, όπου για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα αναφέρθηκαν χθες Κυριακή 19/7 περισσότερα από 10.000 κρούσματα.
Πέρα όμως από την Φλόριντα, ρεκόρ κρουσμάτων καταγράφουν σχεδόν καθημερινά η Καλιφόρνια και πολλές Πολιτείες στα νότια και δυτικά των  ΗΠΑ
Είναι χαρακτηριστικό πως χθες το Τέξας ανακοίνωσε 7.300 νέα κρούσματα ύστερα από 5 ημέρες που αναφέρονταν περισσότερες από 10.000 μολύνσεις.
Παρόλο αυτά η κυβέρνηση Trump πιέζει τις Πολιτείες να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία, διαμηνύοντας πως πολύ σύντομα η επιδημία θα είναι υπό πλήρη έλεγχο, εκτίμηση πάντως που δεν συμβαδίζει με τους υπολογισμούς των ειδικών και τους αριθμούς της πραγματικότητας.
Τουλάχιστον 14 Πολιτείες, ανάμεσα τους η Αριζόνα, η Αλαμπάμα, η Τζιόρτζια, η Φλόριντα, η Νεβάδα, κα έχουν ανακοινώσει ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία κατά τη διάρκεια του Ιουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης