Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκτός ελέγχου ο κορωνοϊός στις ΗΠΑ – Έξαρση στην Φλόριντα, ρεκόρ εισαγωγών στο Λος Άντζελες – Στους 141 χιλ. οι νεκροί

tags :
Εκτός ελέγχου ο κορωνοϊός στις ΗΠΑ – Έξαρση στην Φλόριντα, ρεκόρ εισαγωγών στο Λος Άντζελες – Στους 141 χιλ. οι νεκροί
Τα 4 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα προσεγγίζουν οι ΗΠΑ
Εκτός ελέγχου είναι η επιδημία του κορωνοϊού στις ΗΠΑ όπου για έβδομη συνεχόμενη ημέρα καταγράφηκαν περισσότερα από 60.000 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, τη στιγμή που έξαρση καταγράφεται στην Πολιτεία της Φλόριντα.
Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 61.288 νέες μολύνσεις με το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να ξεπερνά τα 3,83 εκατομμύρια ενώ ανακοινώθηκαν και άλλοι 448 νεκροί με το σύνολο τους να ανέρχεται σε 140.906.
Οι ΗΠΑ, που υφίστανται μακράν το σκληρότερο χτύπημα από την πανδημία του κορωνοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο, καταγράφουν καθημερινά πάνω από 60.000 κρούσματα επί μία εβδομάδα, με τον υψηλότερο αριθμό από την έναρξη της πανδημίας - 77.638 μολύνσεις – να έχει καταγραφεί μόλις την περασμένη Παρασκευή.
Στο επίκεντρο της πανδημίας βρίσκονται οι νότιες και δυτικές Πολιτείες, ενώ στο κόκκινο βρίσκεται η Πολιτεία της Φλόριντα όπου το τελευταίο 24ωρο και για έκτη συνεχόμενη ημέρα αναφέρθηκαν περισσότερες από 10.000 μολύνσεις.
Εξίσου δύσκολη είναι η κατάσταση και στο Λος Άντζελες, όπου το Σαββατοκύριακο καταγράφηκε νέο ρεκόρ κρουσμάτων με τον αριθμό των εισαγωγών στα νοσοκομεία να σπάει κάθε προηγούμενο, αν και το τελευταίο 24ωρο καταγράφεται μια σχετική βελτίωση.
Πάντως, τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Πολιτεία της Φλόριντα, η οποία έχει εξελιχθεί στη νέα εστία της επιδημίας.
Έως χθες Δευτέρα 20/7, μόλις το 18% των κλινών των ΜΕΘ έχει απομείνει για τους ασθενείς, τη στιγμή που η ένωση δασκάλων και καθηγητών ετοιμάζεται να καταθέσει μήνυση στον Ρεπουμπλικάνο κυβέρνητη της Πολιτείας, Ron DeSantis για τα σχέδια του να αρχίσουν τα σχολεία ενώ πληθαίνουν και οι επικρίσεις για τον που έχει διαχειριστεί την κρίση του κορωνοϊού.
Από την πλευρά του ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Καλιφόρνια, Gavin Newsom υποστήριξε ότι οι νέες μολύνσεις, οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία και στις μονάδες εντατικής θεραπείας είναι σε αύξηση, αλλά όχι στα επίπεδα των τελευταίων εβδομάδων, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως σχεδόν τα μισά από τα νέα κρούσματα που καταγράφονται στο Λος Άντζελες αφορούν ασθενείς 40 ετών και κάτω.
Ο δήμαρχος του Λος Άντζελες, Eric Garcetti απείλησε αρκετές φορές με το να επιβάλλει νέα περιοριστικά μέτρα και να δώσει εντολή για παραμονή των πολιτών στο σπίτι με δεδομένη την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης τις τελευταίες εβδομάδες.
Ο δήμαρχος έκρινε επίσης ότι η Καλιφόρνια προχώρησε υπερβολικά νωρίς στην άρση όλων των περιορισμών, παρότι ήταν η πρώτη πολιτεία που τους επέβαλε, στα τέλη Μαρτίου.
«Οι δήμαρχοι συχνά δεν έχουν κανέναν έλεγχο στο τι ξανανοίγει και τι όχι, αυτό αποφασίζεται σε επίπεδο πολιτείας ή κομητείας, και αναγνωρίζω ότι η επανεκκίνηση τομέων της οικονομίας έγινε πολύ σύντομα», είπε ο Garcetti στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος Trump υποστήριξε ότι είναι πατριωτικό να φορά κανείς μάσκα.
«Είμαστε Ενωμένοι στην προσπάθεια να νικήσουμε τον Αόρατο Κινέζικο Ιό και πολλοί λένε ότι είναι Πατριωτικό να φοράς μάσκα όταν δεν μπορείς να κρατήσεις τις αποστάσεις.
Δεν είναι κανείς πιο Πατριώτης από εμένα, τον αγαπημένο σας Πρόεδρο» ανέφερε σε μήνυμα του στο twitter ο Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης