Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θερίζει Βραζιλία και Μεξικό η επιδημία του κορωνοϊού – Στο κόκκινο η Λατινική Αμερική

Θερίζει Βραζιλία και Μεξικό η επιδημία του κορωνοϊού – Στο κόκκινο η Λατινική Αμερική
Συναγερμός για έξαρση κρουσμάτων σε Κολομβία, Βολιβία
Με αμείωτη ένταση εξαπλώνεται η επιδημία του κορωνοϊού στη Λατινική Αμερική, με την Βραζιλία και το Μεξικό να δέχονται τα πιο σκληρά «χτυπήματα».
Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο κατέγραψε άλλους 1.367 θανάτους ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και άλλες 41.008 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες.
Συνολικά οι νεκροί στη Βραζιλία λόγω της επιδημίας ανέρχονται σε 81.487 επί συνόλου 2.159.654 κρουσμάτων.
Η Βραζιλία είναι η δεύτερη πληττόμενη χώρα παγκοσμίως σε θανάτους και κρούσματα μετά τις ΗΠΑ.
Εξίσου δραματική είναι η κατάσταση και στο Μεξικό, το οποίο κατατάσσεται τέταρτο παγκοσμίως όσον αφορά τους νεκρούς από τον κορωνοϊό.
Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τρίτη 21/7 ότι κατέγραψε 915 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 6.859 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες.
Συνολικά, οι νεκροί στο Μεξικό ανέρχονται σε 40.400 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 356.255.
Ωστόσο, η επιδημία πλήττει όλη τη Λατινική Αμερική.
Μετά το Περού και την Χιλή, οι οποίες βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα παγκοσμίως όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων, η Κολομβία ανακοίνωσε ότι ξεπέρασε τους 7.000 νεκρούς λόγω της επιδημίας.
Το προηγούμενο 24ωρο αναφέρθηκαν άλλοι 237 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, με το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται σε 7.166.
Ο αριθμός των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης έφθασε τα 211.038, σύμφωνα με τις αρχές.
Στην πρωτεύουσα Μποκοτά συγκεντρώνεται το ένα τρίτο των μολύνσεων.
Σημειώνεται πως τόσο στην Μποκοτά όσο και στο Μεντεγίν έχουν επιβληθεί αυστηροί περιορισμοί σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του ιού, αν και οι ειδικοί επιστήμονες προειδοποιούν πως έξαρση του ιού αναμένεται τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.
Η Κολομβία κατατάσσεται αυτή τη στιγμή πέμπτη στη Λατινική Αμερική τόσο ως προς τον αριθμό των θανάτων εξαιτίας της COVID-19, όσο και ως προς αυτόν των μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.
Εν τω μεταξύ, στη Βολιβία, η αστυνομία περισυνέλεξε πάνω από 400 πτώματα ανθρώπων από τους δρόμους και τα σπίτια τους κατά τη διάρκεια των πέντε τελευταίων ημερών, εκ των οποίων το 85% θεωρείται ότι είχε υποκύψει στην COVID-19.
Επισήμως, στη Βολιβία καταμετρώνται πάνω από 2.200 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης