Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εφιάλτης δίχως τέλος ο κορωνοϊός για τις ΗΠΑ – Περισσότεροι από 1.100 οι νεκροί σε 24 ώρες για τρίτη συνεχόμενη ημέρα

tags :
Εφιάλτης δίχως τέλος ο κορωνοϊός για τις ΗΠΑ – Περισσότεροι από 1.100 οι νεκροί σε 24 ώρες για τρίτη συνεχόμενη ημέρα
Μέσα σε δύο εβδομάδες καταγράφηκαν περισσότερες από 1 εκατομμύριο νέες μολύνσεις
Σε εφιάλτη δίχως τέλος εξελίσσεται η επιδημία του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, καθώς τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν άλλοι 1.225 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και πάνω από 76.500 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
Είναι χαρακτηριστικό πως για τρίτη συνεχόμενη ημέρα ο αριθμός των θυμάτων ξεπέρασε τους 1.100 κατά τη διάρκεια μιας ημέρας ενώ ο αριθμός των μολύνσεων πλησίασε το ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων που έχει καταγραφεί από την έναρξη της πανδημίας.
Οι αριθμοί είναι συγκλονιστικοί.
Οι νεκροί ανέρχονται σε 144.242 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 4.034.102.
Ενδεικτικά αναφέρεται πως στις 8 Ιουλίου τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στις ΗΠΑ ήταν 3 εκατομμύρια και μόλις χθες, 23/7 ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια, δηλαδή μέσα σε δύο εβδομάδες υπήρξαν 1 εκατομμύριο νέες μολύνσεις.
Αν και η πορεία της επιδημίας φαινόταν να ομαλοποιείται στις  ΗΠΑ στα τέλη Μαΐου, εδώ και πολλές εβδομάδες, η καμπύλη της μετάδοσης βρίσκεται ξανά σε άνοδο, ειδικά στον Νότο και στη Δύση.
Εδώ και δέκα ημέρες, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μόλυνσης ανά 24 ώρες ξεπερνά, και συχνά ξεπερνά κατά πολύ, τα 60.000.
Η προηγούμενη φορά που καταγράφηκαν πάνω από 1.200 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 μέσα σε 24 ώρες στις ΗΠΑ ήταν την 29η Μαΐου, σχεδόν πριν από δύο μήνες.
Προς το παρόν πάντως ο ημερήσιος αριθμός θυμάτων κινείται αρκετά χαμηλότερα από τους 2.000 θανάτους που καταγράφονταν καθημερινά τον περασμένο Απρίλιο.
Πάντως, τα τελευταία 24ωρα μια σειρά από Πολιτείες – Τέξας, Καλιφόρνια, Αλαμπάμα, Φλόριντα – αναφέρουν ημερήσια ρεκόρ θανάτων.
Υπό αυτά τα δεδομένα, πολλές Πολιτείες συνιστούν στους πολίτες τους να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας, όπως τήρηση των αποστάσεων και χρήση μάσκας.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump υποστήριξε ότι οι Πολιτείες, όπου καταγράφεται έξαρση κρουσμάτων, ίσως χρειαστεί να καθυστερήσουν την επαναλειτουργία των σχολείων για μερικές εβδομάδες αλλά επέμεινε στην ανάγκη να επιστρέψουν οι μαθητές στις σχολικές αίθουσες το φθινόπωρο, ενώ ανακοίνωσε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων που ήταν προγραμματισμένο να γίνει στην Φλόριντα τον Αύγουστο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης