Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fauci: Δέχομαι απειλές κατά της ζωής μου και της οικογένειας μου λόγω των όσων λέω για τον κορωνοΐό

Fauci: Δέχομαι απειλές κατά της ζωής μου και της οικογένειας μου λόγω των όσων λέω για τον κορωνοΐό
Υπάρχουν άνθρωποι που κατηγορούν εμένα επειδή θεωρούν ότι παρεμβαίνω στις ζωές τους όμως απλώς προωθώ μια ατζέντα δημόσιας ασφάλειας
Απειλές κατά της ζωής του ιδίου και της οικογένειας του δέχεται ο Dr.  Anthony Fauci, ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, ο άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με τον κορωνοιό στις ΗΠΑ με αποτέλεσμα να του έχει δωθεί προσωπική ασφάλεια.
Ο Fauci, μιλώντας στην εκπομπή "The Axe Files" του CNN, ανέφερε πως ήταν δύσκολο να διαχειριστεί τις απειλές που έχουν δεχθεί ο ίδιος, η σύζυγος και οι κόρες του.
"Θέλω να πω, αυτή είναι η Αμερική;" διερωτήθηκε ο Fauci. "Έτσι όμως έχουν τα πράγματα".
Με εκατομμύρια Αμερικανών να μη δουλεύουν εν μέρει λόγω των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, ο επιδημιολόγος δήλωσε πως "έχω δει μια πλευρά της αμερικανικής κοινωνίας που είναι κατανοητή, αλλά δεν παύει να είναι ανησυχητική".
Ο ίδιος συμπλήρωσε πως είχε ξαναδεχθεί αρνητική κριτική για τις θέσεις που είχε διατυπώσει κατά την επιδημία του HIV/AIDS, αλλά "το μέγεθος των καυστικών επιθέσεων εναντίον μου, λόγω κορωνοϊού, είναι πρωτόγνωρο".
"Υπάρχουν άνθρωποι που κατηγορούν εμένα επειδή θεωρούν ότι παρεμβαίνω στις ζωές τους. Όμως απλώς προωθώ μια ατζέντα δημόσιας ασφάλειας", είπε. "Οι απειλές δεν είναι μόνο μηνύματα μίσους, αλλά και ευθείες απειλές εναντίον της οικογένειάς μου. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς το κάνει αυτό η κοινωνία".
"Είναι ζήτημα δημόσιας υγείας. Συζητούμε και μιλάμε για την υγεία και την ασφάλεια της κοινωνίας. Και δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορούν αρκετοί άνθρωποι να έχουν ανοσία απέναντι σε αυτό", υπογράμμισε. "Είναι κατανοητό το κύμα δυσαρέσκειας εξαιτίας του απαγορευτικού που έχει επιβληθεί, αλλά προσπαθούμε να ανοίξουμε την Αμερική με έναν τρόπο που να εγγυάται την ασφάλεια σε όλους. Η εχθρότητα όμως απέναντι σε ζητήματα δημόσιας υγείας είναι ακατανόητη".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης