Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μυστηριώδης υπόθεση στις ΗΠΑ: Αποστέλλονται ανεπιθύμητα πακέτα με σπόρους από την… Κίνα!

tags :
Μυστηριώδης υπόθεση στις ΗΠΑ: Αποστέλλονται ανεπιθύμητα πακέτα με σπόρους από την… Κίνα!
Αποστέλλονται πακέτα με σπόρους σε ολόκληρη την αμερικανική επικράτεια
Μία αρκετά μυστηριώδης υπόθεση απασχολεί τις ΗΠΑ, καθώς Αμερικανοί  σε ολόκληρη την επικράτεια  αναφέρουν ότι λαμβάνουν ανεπιθύμητα πακέτα με διάφορων τύπων σπόρους, τους οποίους δεν παραγγέλνουν με διεύθυνση αποστολέα από την Κίνα.
Το παράρτημα Γεωργίας στην Ουάσιγκτον  έγραψε για το φαινόμενο στη σελίδα του στο Facebook στις 24 Ιουλίου 2020 και ανέφερε πως οι σπόροι στέλνονται σε συσκευασίες που προσδιορίζουν το περιεχόμενο ως… κοσμήματα.
Παρόμοιες αναφορές υπάρχουν για τη Βιρτζίνια, τη Γιούτα, το Κάνσας, την Αριζόνα και τη Λουιζιάνα.
«Οι ανεπιθύμητοι σπόροι θα μπορούσαν να είναι επεμβατικοί, να εισαγάγουν ασθένειες στα τοπικά φυτά ή να είναι επιβλαβείς για τα ζώα», λέει η δημοσίευση των αμερικανικών αρχών.
Σύμφωνα με την Daily Mail, σε τουλάχιστον 40 κατοίκους στη Γιούτα είχαν ανεπιθύμητα πακέτα
«Αυτή τη στιγμή, δεν είμαστε σίγουροι για τους τύπους σπόρων που περιέχονται στη συσκευασία.

Προσεκτικά, καλούμε όποιον λάβει ένα πακέτο που δεν παραγγέλθηκε από τον παραλήπτη, να καλέσει αμέσως τις αρμόδιες αρχές.
Πρέπει να προσδιορίσουμε τους σπόρους για να βεβαιωθούμε ότι δεν αποτελούν κίνδυνο για τη γεωργική βιομηχανία ή το περιβάλλον της Λουιζιάνας», αναφέρουν οι αρμόδια τοπικές αρχές της πολιτείας.
«Οι σπόροι δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί, αλλά αξιωματούχοι εικάζουν ότι μπορεί να είναι διεισδυτικών φυτικών ειδών και συμβουλεύουν τους κατοίκους να μην τους χρησιμοποιούν", αναφέρει το Fox News.
«Η λήψη μέτρων για την αποτροπή της εισαγωγής τους είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος μείωσης ενός δυνητικού κινδύνου», επισημαίνουν οι αρμόδιες αμερικανικές αρχές.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης