Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πάνω από 148 χιλ. οι νεκροί από κορωνοϊό – Αύξηση θυμάτων για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα

tags :
ΗΠΑ: Πάνω από 148 χιλ. οι νεκροί από κορωνοϊό – Αύξηση θυμάτων για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα
Ελαφρά μείωση των κρουσμάτων
Τους 148.000 ξεπέρασαν οι νεκροί στις ΗΠΑ από την επιδημία του κορωνοϊού με τα τελευταία στοιχεία να δείχνουν πως για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα αυξήθηκε ο αριθμός των θυμάτων καθώς και ότι μειώθηκαν ελαφρά τα κρούσματα.
Το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 679 νέοι θάνατοι με το σύνολο τους να ανέρχεται σε 148.011 και λίγα περισσότερα από 57.000 κρούσματα, με το σύνολο τους να υπολογίζεται σε περίπου 4,3 εκατομμύρια.
Βάσει των τελευταίων στοιχείων, οι θάνατοι από τον κορωνοϊό αυξήθηκαν για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα (ως τελευταία ημέρα της εβδομάδας θεωρείται η 26η Ιουλίου), ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων μειώθηκε κατά 2% για πρώτη φορά ύστερα από πέντε εβδομάδες συνεχόμενων αυξήσεων.
Όπως αναφέρεται τουλάχιστον 15 Πολιτείες έχουν αναφέρει αύξηση θυμάτων σε εβδομαδιαία βάση για τουλάχιστον δύο συνεχόμενες εβδομάδες, με το Τέξας να κάνει λόγο για περισσότερους από 1.000 νεκρούς τις τελευταίες 7 ημέρες.
Παράλληλα, αναφέρθηκαν τουλάχιστον 460.000 νέες μολύνσεις την τελευταία εβδομάδα, με την Καλιφόρνια, την Φλόριντα και το Τέξας να καταγράφουν σχεδόν 200.000 κρούσματα.
Είναι χαρακτηριστικό πως τα κρούσματα αυξήθηκαν σε εβδομαδιαία βάση σε 30 Πολιτείες, ανάμεσα στις οποίες και Πολιτείες από τα βορειοανατολικά και τα κεντροδυτικά της χώρας, οι οποίες εμφάνιζαν μείωση νέων μολύσεων.
Αύξηση όμως κατέγραψε και ο αριθμός των τεστ, καθώς αυτά αυξήθηκαν κατά 4% την τελευταία εβδομάδα, ενώ την περασμένη Παρασκευή καταγράφηκε ρεκόρ με τη διεξαγωγή 930 χιλιάδων τεστ.
Σε εθνικό επίπεδο, θετικό στον ιό εντοπίζεται το 8,1% του πληθυσμού, τη στιγμή που 32 Πολιτείες  αναφέρουν ότι πάνω από το 5% του πληθυσμού τους έχει βρεθεί θετικό στον ιό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης