Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρώτη σε κρούσματα παγκοσμίως η Λατινική Αμερική – Θερίζει τη Βραζιλία ο κορωνοϊός

Πρώτη σε κρούσματα παγκοσμίως η Λατινική Αμερική – Θερίζει τη Βραζιλία ο κορωνοϊός
Στους 88.539 οι νεκροί στη Βραζιλία, σχεδόν 2,5 εκατομμύρια μολύνσεις
Πρώτη σε επιβεβαιωμένα κρούσματα παγκοσμίως είναι η Λατινική Αμερική, η οποία εξακολουθεί να υφίσταται το βαρύ «χτύπημα» της επιδημίας του κορωνοϊού.
Στη Βραζιλία ανακοινώθηκε ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 921 θάνατοι και 40.816 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
Οι νεκροί ανέρχονται σε 88.539 επί συνόλου σχεδόν 2,5 εκατομμυρίων ανθρώπων.
Εξίσου δραματική είναι η κατάσταση και στο Μεξικό, το οποίο κατατάσσεται παγκοσμίως τέταρτο όσον αφορά τον αριθμό των θυμάτων.
Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε άλλους 854 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 7.208 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
Συνολικά, οι νεκροί ανέρχονται σε 44.876 επί συνόλου 402.697 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.
Αλλά και στην Κολομβία, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την παράταση έως τα τέλη Αυγούστου των περιοριστικών μέτρων καθώς εξαπλώνεται η επιδημία του κορωνοϊού.
Η κυβέρνηση κάνει λόγο για δύσκολες εβδομάδες και συνιστά στους πολίτες να συνεχίσουν την προσπάθεια της αυτοπροστασίας από τον ιό.
Η παράταση της ισχύος των μέτρων περιορισμού, που τέθηκαν σε ισχύ την 25η Μαρτίου, ανακοινώθηκε λίγα 24ωρα προτού αρθούν, την 1η Αυγούστου.
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι  το τελευταίο 24ωρο κατέγραψε άλλους 297 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 με το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται σε 9.074.
Παράλληλα διαγνώστηκαν 10.284 νέες μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να ανέρχεται έτσι σε 267.385.
Η Κολομβία των περίπου 50 εκατομμυρίων κατοίκων κατατάσσεται πέμπτη στη Λατινική Αμερική ως προς τον αριθμό τόσο των θανάτων όσο και των κρουσμάτων, πίσω από τη Βραζιλία, το Μεξικό, το Περού και τη Χιλή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης