Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εφιάλτης ο κορωνοϊός για τις ΗΠΑ: Μια ανάσα από τους 150.000 νεκρούς – 60.000 κρούσματα σε ένα 24ωρο

tags :
Εφιάλτης ο κορωνοϊός για τις ΗΠΑ: Μια ανάσα από τους 150.000 νεκρούς – 60.000 κρούσματα σε ένα 24ωρο
Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 1.592 θάνατοι, ο πλέον βαρύς απολογισμός από τον περασμένο Μάιο
Μια ανάσα από τους 150.000 είναι ο αριθμός των θυμάτων από την επιδημία του κορωνοϊού στις ΗΠΑ.
Το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 1.592 νεκροί, αριθμός που συνιστά τον βαρύτερο απολογισμό από τον περασμένο Μάιο καθώς και περισσότερα από 60.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Πλέον τα κρούσματα ανέρχονται σε 4,351 εκατομμύρια κρούσματα και οι νεκροί σε 149.256.
Από τα τέλη Ιουνίου οι ΗΠΑ καταγράφουν νέα έξαρση κρουσμάτων και θυμάτων λόγω της επιδημίας, με τις περισσότερες μολύνσεις να εντοπίζονται στις νότιες και δυτικές Πολιτείες.
Είναι χαρακτηριστικό πως τις τελευταίες δύο εβδομάδες, για δώδεκα συνεχόμενες ημέρες, τα νέα ημερήσια κρούσματα μόλυνσης ξεπερνούσαν τα 60.000 και τις τρεις ξεπέρασαν ακόμη και τα 70.000.
Αλλά και χθες Τρίτη 28/7 έξι Πολιτείες των ΗΠΑ (Αρκάνσας, Καλιφόρνια, Φλόριντα, Μοντάνα, Όρεγκον και Τέξας) ανακοίνωσαν νέο ημερήσιο ρεκόρ όσον αφορά τα θύματα, την ώρα που το Τέξας ξεπέρασε τα 400 χιλιάδες κρούσματα και η Καλιφόρνια ανακοίνωσε πως η λατινική κοινότητα μετρά περισσότερα από τα μισά κρούσματα.
Σημειώνεται πως μετά το Τέξας μόνο άλλες τρεις Πολιτείες – Νέα Υόρκη, Φλόριντα και Καλιφόρνια – έχουν αναφέρει περισσότερα από 400.000   επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Οι ειδικοί επιστήμονες εκφράζουν την ανησυχία ότι η αύξηση των κρουσμάτων θα συνδυαστεί τις επόμενες εβδομάδες και με αύξηση των θυμάτων.
Άλλωστε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ο αριθμός των νεκρών ημερησίως ξεπέρασε τους 1.000 για τέσσερις συναπτές ημέρες, πράγμα που είχε να συμβεί από τα μέσα του Μαΐου.
Τα δεδομένα αυτά επαναφέρουν στο προσκήνιο την αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης Trump και των ενώσεων δασκάλων και καθηγητών για την επανέναρξη των σχολείων και των μαθημάτων, με τη μεν κυβέρνηση να πιέζει για το άνοιγμα των σχολείων με τους δε δασκάλους και καθηγητές να τάσσονται υπέρ των online μαθημάτων.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο πρόεδρος Donald Trump επανήλθε με νέες αντιφατικές δηλώσεις.
Κατά την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για τον κορωνοϊό, διαφήμισε και πάλι την υδροξυχλωροκίνη, ενώ αυτοπαρουσιάστηκε ως θύμα άδικων επικρίσεων για την αντιμετώπιση της υγειονομικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στις ΗΠΑ.
Αναφερόμενος στον ειδικό λοιμωξιολόγο Anthony Fauci, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, ο Trump είπε ότι «χαίρουν μεγάλου σεβασμού, αλλά σε κανέναν δεν αρέσω εγώ, θα φταίει μάλλον η προσωπικότητά μου, αυτό είναι όλο».
«Έχω διαβάσει πολύ για την υδροξύ», είπε ο Trump συντομεύοντας την ονομασία του φαρμάκου, προτού ισχυριστεί ότι το θέμα έχει «πολιτικές» προεκτάσεις.
«Όταν συστήνω κάτι, αρέσει σε κάποιους να λένε ‘μην το χρησιμοποιείτε’» είπε χωρίς να ξεκαθαρίσει σε ποιους αναφερόταν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης