Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προκαλεί το περιοδικό Gercek Hayat: Καλεί τους Τούρκους στα όπλα, για αναβίωση του... χαλιφάτου

Προκαλεί το περιοδικό Gercek Hayat: Καλεί τους Τούρκους στα όπλα, για αναβίωση του... χαλιφάτου
Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Άγκυρας υπέβαλε μήνυση κατά του Ισλαμικού περιοδικού Gercek Hayat για υποκίνηση μίσους και ένοπλη εξέγερση εναντίον της τουρκικής κυβέρνησης, σύμφωνα με το RT News
Την ώρα που η σκόνη από την ένταση που προκάλεσαν οι κινήσεις Erdogan στην Αγία Σοφία και στην Ανατολική Μεσόγειο δεν έχει κάτσει ακόμη, τουρκικό περιοδικό έρχεται να προκαλέσει ξανά, μιλώντας για αναβίωση του ισλαμικού χαλιφάτου, εγείροντας ισχυρές αντιδράσεις ακόμη και στο εσωτερικό της Τουρκίας.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Άγκυρας υπέβαλε μήνυση κατά του Ισλαμικού περιοδικού Gercek Hayat για υποκίνηση μίσους και κάλεσμα σε ένοπλη εξέγερση εναντίον της τουρκικής κυβέρνησης, προκειμένου να αναβιώσει και επανέλθει στην εξουσία το ισλαμικό χαλιφάτο, σύμφωνα με όσα αναφέρει το RT News.
Ζήτησε δε, από την εισαγγελία να ξεκινήσει έρευνα για τον αρχισυντάκτη του περιοδικού, Kemal Ozer, και τον αρθρογράφο Abdurahman Dilipak.
Το Gercek Hayat, ανήκει στον φιλοκυβερνητικό όμιλο μέσων ενημέρωσης που ανήκει και η Yeni Safak, και στο τεύχος που κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα, βγήκε με εξώφυλλο μια κόκκινη σημαία του χαλιφάτου από την Οθωμανική Αυτοκρατορία παροτρύνοντας:
«Ελάτε, όλοι μαζί για το χαλιφάτο.
Εάν όχι τώρα, πότε;
Εάν όχι εσείς, τότε ποιος;»
Το RT News σημειώνει ότι το χαλιφάτο είναι ένα κράτος «αφιερωμένο στον σκοπό του Ισλάμ, που επιδιώκει να αποτελέσει τον πυρήνα που ενώνει υπό την αιγίδα του όλους τους μουσουλμάνους.
Η λέξη ωστόσο, είχε λάβει αρκετή αρνητική προσοχή τα τελευταία χρόνια, από την τρομοκρατική ομάδα Ισλαμικό Κράτος (IS, πρώην ISIS) ) που διεκδικεί τον τίτλο για τον εαυτό του.»
Υπενθυμίζεται, ότι ιστορικά, υπήρχαν τέσσερα μεγάλα χαλιφάτα, το τελευταίο ήταν η Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Η σύγχρονη Τουρκία ιδρύθηκε από τον Kemal Ataturk στα ερείπια αυτού του τέταρτου χαλιφάτου ως σύγχρονη κοσμική δημοκρατία, διαλύοντας τους ξεπερασμένους θεσμούς του προκατόχου χαλιφάτου.
Το Gercek Hayat έχει πάνω από 10.000 αναγνώστες.
Το εξώφυλλο του περιοδικού με την κόκκινη σημαία του χαλιφάτου ήταν αρκετό για τον εκπρόσωπο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του προέδρου Recep Tayyip Erdogan, Celik για να απαντήσει:
Η Δημοκρατία της Τουρκίας είναι ένα δημοκρατικό, κοσμικό και κοινωνικό κράτος που διέπεται από το κράτος δικαίου», ανέφερε ο Celik στο Twitter, επικαλούμενος το πρώτο άρθρο του τουρκικού συντάγματος.
«Είναι λάθος να δημιουργούμε πολιτική πόλωση σχετικά με το πολιτικό καθεστώς της Τουρκίας.
Η δημοκρατία μας είναι το φως των ματιών μας σε όλες τις αποδόσεις της.
Η συζήτηση και πόλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από χθες σχετικά με το πολιτικό μας καθεστώς δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα της Τουρκίας.»
Ο Ozer, ο αρχισυντάκτης του περιοδικού, αναδιπλώθηκε, γράφοντας:
«Το περιοδικό μας ζητά από τις χώρες του Ισλάμ να ενωθούν, όπως η Ευρώπη έχει ενώσει και ιδρύσει μια ένωση, και όπως έχουν κάνει και άλλα κράτη.
Η έκκλησή μας δεν έχει καμία σχέση με καμία χώρα», είπε.

https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/gercek%20hayat.jpg?itok=IW6GJv4Z
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης