Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fauci (ΗΠΑ): Τα παιδιά άνω των 9 ετών μεταδίδουν τον κορωνοϊό όπως οι ενήλικες

Fauci (ΗΠΑ): Τα παιδιά άνω των 9 ετών μεταδίδουν τον κορωνοϊό όπως οι ενήλικες
Τα παιδιά που έχουν συμπληρώσει τα 9 χρόνια μεταδίδουν τον κορωνοϊό όπως οι ενήλικες, ανέφερε ο δρ Fauci
Στην εκτίμηση πως τα παιδιά ηλικίας άνω των 9 ετών μπορούν να μεταδώσουν τον κορωνοϊό όπως οι ενήλικες προέβη ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για ζητήματα υγείας, Anthony Fauci.
Συγκεκριμένα, ο δρ Fauci ανέφερε πως τα παιδιά ηλικίας από 9 έως 19 ετών εμφανίζουν μεταδοτικότητα ανάλογη των ενηλίκων και, ως εκ τούτου, αυτό είναι ένα γεγονός που πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη όταν ανοίξουν τα σχολεία, τον Σεπτέμβριο.
Μια πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη στη Νότια Κορέα έδειξε ότι, παρόλο που τα παιδιά κάτω των 9 ετών δεν μεταδίδουν τον ιό, οι έφηβοι έχουν τουλάχιστον την ίδια πιθανότητα να μεταδώσουν την ασθένεια με τους ενήλικες.
Τα μέλη της Εταιρείας Λοιμωδών Νοσημάτων της Αμερικής, μια κορυφαία ομάδα εμπειρογνωμόνων για τις μολυσματικές ασθένειες, έχουν επισημάνει τη μελέτη, ενώ προειδοποίησαν να μην ανοίξουν ξανά σχολεία σε πολιτείες όπου η νόσος είναι σε έξαρση.
«Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι ότι βρισκόμαστε σε μια μεγάλη χώρα και υπάρχουν σημαντικές διαφορές» δήλωσε ο Fauci στο MSNBC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης