Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Κάθε λεπτό και θάνατος από κορωνοϊό – Ξεπέρασαν τους 150 χιλ. οι νεκροί

tags :
ΗΠΑ: Κάθε λεπτό και θάνατος από κορωνοϊό – Ξεπέρασαν τους 150 χιλ. οι νεκροί
Περισσότερα από 68.000 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο
Στον απόλυτο εφιάλτη εξελίσσεται η επιδημία του κορωνοϊού για τις ΗΠΑ,  όπου οι νεκροί ξεπέρασαν τους 150.000.
Είναι χαρακτηριστικό πως κάθε λεπτό καταγράφεται και ένας νεκρός από κορωνοϊό στις ΗΠΑ.
Το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 1.461 νέοι θάνατοι, αριθμός που είναι και ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί από τις 27/5, όταν και είχαν αναφερθεί 1.484 θύματα.
Όπως αναφέρεται, ο αριθμός των νεκρών στις ΗΠΑ αυξάνεται με τον ταχύτερο ρυθμό τους εδώ και δύο μήνες ενώ έχουν αυξηθεί κατά περισσότερους από 10.000 τις τελευταίες 11 ημέρες.
Σε εθνικό επίπεδο οι νεκροί από τον κορωνοϊό αυξάνονται επί τρεις συνεχόμενες εβδομάδες, αν και ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώνεται από εβδομάδα σε εβδομάδα για πρώτη φορά από τον περασμένο Ιούνιο.
Σημειώνεται πως το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν περισσότερες από 68.000 νέες μολύνσεις με το σύνολο τους να ξεπερνά τα 4,42 εκατομμύρια.
Έξαρση κρουσμάτων διαπιστώνεται στην Αριζόνα, στην Φλόριντα, στο Τέξας και στην Καλιφόρνια, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να «πλημμυρίσουν» από ασθενείς τα νοσοκομεία και να αναγκάσουν τις τοπικές κυβερνήσεις να «φρενάρουν» την επανεκκίνηση των οικονομιών τους.
Κατά τη διάρκεια του Ιουλίου το Τέξας είναι πρώτο με 4.300 θανάτους και ακολουθούν η Φλόριντα με 2.900 και η Καλιφόρνια με 2.700.
Χθες Τετάρτη 29/7 η Φλόριντα κατέγραψε 216 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ ενώ εκτιμάται πως ένας στους 50 κατοίκους έχει μολυνθεί από τον ιό.
Σημειώνεται πως ένας άνδρας συνελήφθη από την αστυνομία στη Φλόριντα διότι χρησιμοποίησε πιστόλι την περασμένη Δευτέρα μέσα σε ξενοδοχείο στην παραλία του Μαϊάμι, αφού νωρίτερα καταφέρθηκε εναντίον μιας μητέρας και του γιου της διότι δεν εφάρμοζαν, όπως είπε, τη σύσταση των υγειονομικών αρχών να τηρείται κοινωνική απόσταση.
Σε βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες μεταξύ άλλων και για επίθεση με επιβαρυντικές περιστάσεις και τη χρήση δυνητικά θανατηφόρου όπλου σε δημόσιο χώρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης