Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πάνω από 152 χιλιάδες οι νεκροί λόγω κορωνοϊού – Μια ανάσα από τα 5 εκατ. κρούσματα

tags :
ΗΠΑ: Πάνω από 152 χιλιάδες οι νεκροί λόγω κορωνοϊού – Μια ανάσα από τα 5 εκατ. κρούσματα
Στις μεσοδυτικές Πολιτείες μετατοπίζεται το επίκεντρο της επιδημίας
Περισσότερους από 152 χιλιάδες νεκρούς από την επιδημία του κορωνοϊού μετρούν οι ΗΠΑ, οι οποίες βρίσκονται μια «ανάσα» από τα 5 εκατομμύρια κρούσματα.
Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 1.379 νέοι θάνατοι – είναι η τρίτη συνεχόμενη ημέρα με περισσότερους από 1.200 νεκρούς – με το σύνολο τους να υπολογίζεται σε 152.055.
Παράλληλα αναφέρθηκαν 72.238 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο τους να προσεγγίζει πλέον τα 5 εκατομμύρια.
Πάντως, τα τελευταία 24ωρα φαίνεται πως το επίκεντρο της επιδημίας μετατοπίζεται προς τις μεσοδυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ, καθώς Πολιτείες στην ακτογραμμή εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι κρούσματα και θύματα αρχίζουν να μειώνονται.
Βάσει των τελευταίων στοιχείων, η επιδημία φαίνεται να μετατοπίζεται προς το Οχάιο, το Κεντάκι, το Τενεσί, το Μιζούρι, το Κάνσας και τη Νεμπράσκα.
Είναι χαρακτηριστικό πως η Πολιτεία του Οχάιο ανακοίνωσε χθες Πέμπτη 30/7 την υψηλότερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων από τότε που ξέσπασε η επιδημία, με τον κυβερνήτη Mike DeWine να υποστηρίζει πως «σίγουρα δεν πρόκειται για καλά νέα» ενώ στο Ουισκόνσκιν ο κυβερνήτης Tony Evers έδωσε εντολή για υποχρεωτική χρήση μάσκας στους δημόσιους χώρους.
Πάντως η Φλόριντα κατέγραψε χθες 30/7 ημερήσιο ρεκόρ θανάτων, αναφέροντας 253 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19.
Σημειώνεται πως η Φλόριντα ξεπέρασε πρόσφατα τη Νέα Υόρκη – την πλέον πληττόμενη περιοχή των ΗΠΑ - σε αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης και πλέον καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, πίσω από την Καλιφόρνια, ο πληθυσμός της οποίας όμως είναι διπλάσιος σε μέγεθος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης