Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Συμφωνία για απόκτηση 100 εκατ. δόσεων εμβολίου της κυβέρνησης – Πρόβλεψη για 182.000 νεκρούς του CDC

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Συμφωνία για απόκτηση 100 εκατ. δόσεων εμβολίου της κυβέρνησης – Πρόβλεψη για 182.000 νεκρούς του CDC
Η Ουάσινγκτον θα καταβάλλει ως 2,1 δισ. δολ. στη γαλλική φαρμακευτική εταιρεία Sanofi και τη Βρετανική GlaxoSmithKline για να παραλάβει εμβόλια για 50 εκατομμύρια ανθρώπους
Δύο μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες θα προσφέρουν στην αμερικανική κυβέρνηση 100 εκατομμύρια δόσεις ενός πειραματικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή 31/7  η κυβέρνηση του προέδρου D. Trump, την ώρα που το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) προβλέπει ότι ο αριθμός των νεκρών από covid-19 θα αυξηθεί και θα φτάσει μέχρι και τις 182 χιλ. τις επόμενες εβδομάδες.
Βάσει της συμφωνίας,  η Ουάσινγκτον θα καταβάλλει ως 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια στη γαλλική φαρμακευτική εταιρεία Sanofi και τη Βρετανική GlaxoSmithKline για να παραλάβει αρκετά εμβόλια για 50 εκατομμύρια ανθρώπους, με δυνατότητα αγοράς ακόμη 500 εκατομμυρίων δόσεων.
Στο μεταξύ, το CDC προέβλεψε την Παρασκευή 31/7 ότι ο αριθμός των νεκρών στη χώρα λόγω της πανδημίας θα φτάσει ως τις 22 Αυγούστου τις 168.000 με 182.000 και μάλιστα, θα αυξηθεί γρηγορότερα στην Αλαμπάμα, το Κεντάκι, το Νιού Τζέρσι, το Πουέρτο Ρίκο, το Τενεσί και την πολιτεία Ουάσινγκτον.
Πάντως, όπως δήλωσε Ανώτερη σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την covid-19, η επιδημία φαίνεται να απομακρύνεται από τις νότιες πολιτείες Αριζόνα, Καλιφόρνια, Φλόριντα και Τέξας και να μετακινείται προς τις μεσοδυτικές.
Σημειώνεται ότι οι νέες μολύνσεις στην πολιτεία Ιλινόις ήταν σχεδόν 2.000 το περασμένο 24ωρο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της πολιτείας, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από τον Μάιο.
Στην Ιντιάνα καταγράφηκαν 901 νέες μολύνσεις, ενώ τέσσερις αμερικανικές πολιτείες ανέφεραν ημερήσιο αριθμό ρεκόρ νέων θανάτων την Παρασκευή, ανάμεσά τους και η Φλόριντα.
Σημειώνεται ότι ο αριθμός των νεκρών λόγω covid-19 στις ΗΠΑ αυξάνεται με τον γοργότερο ρυθμό του από τις αρχές Ιουνίου, καθώς την Τετάρτη 29/7 σχεδόν ένας Αμερικανός πέθαινε κάθε λεπτό από κορωνοϊό.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης