Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Εντυπωσιακή αύξηση 50% για τη μετοχή της Κοdak

ΗΠΑ: Εντυπωσιακή αύξηση 50% για τη μετοχή της Κοdak
«Θα επαναφέρουμε στη δράση τον μεγαλύτερο κατασκευαστή φιλμ, την Kodak» είχε δηλώσει ο Donald Trump
Αύξηση, ύψους 50%, σημείωσε η μετοχή της Eastman Kodak την Τρίτη 18 Αυγούστου.
Υπενθυμίζεται πως η μετοχή της Kodak γνωρίζει νέες δόξες μετά την ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, πως η εταιρεία παραγωγής φωτογραφικών φιλμ θα αρχίσει να παράγει γενόσημα φάρμακα.
Αυτή η ανοδική κίνηση της μετοχής έρχεται μία ημέρα μετά τις δηλώσεις του κυβερνητικού συμβούλου Navarro, με τις οποίες κατηγόρησε τα στελέχη της εταιρείας για τον χειρισμό δανείο που ενέκρινε η κυβέρνηση των ΗΠΑ.
«Με βάση αυτό που βλέπω, αυτό που συνέβη στο Kodak ήταν πιθανώς οι πιο ανόητες αποφάσεις που έλαβαν στελέχη στην εταιρική ιστορία», δήλωσε ο Navarro.



O CEO έλαβε options 1,75 εκατ. δολ. μία μέρα πριν ο Trump εκτοξεύσει τη μετοχή κατά 300%


Μία ημέρα προτού ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ανακοινώσει τη δανειοδότηση της Kodak με 765 εκατ. δολ., ο CEO, Jim Continenza, απέκτησε stock options της εταιρείας αξίας 1,75 εκατ. δολ., στο πλαίσιο συμφωνίας με το διοικητικό συμβούλιο.
Η ανακοίνωση του δανείου των 765 εκατ. δολ. εκτόξευσε τη μετοχή της Kodak.
Ειδικότερα, η μετοχή της Eastman Kodak την Τετάρτη 29 Ιουλίου, μετά την ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, πως η εταιρεία παραγωγής φωτογραφικών φιλμ θα αρχίσει να παράγει γενόσημα φάρμακα, σημείωσε άνευ προηγουμένου αύξηση +300%.
Σημειώνεται πως την Τρίτη 28 Ιουλίου η άνοδος έφτασε το 203%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης