Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Μια ανάσα από τους 180 χιλ. οι νεκροί από τον κορωνοϊό – Αντιδράσεις για την απόφαση μη διενέργειας τεστ σε ασυμπτωματικούς

tags :
ΗΠΑ: Μια ανάσα από τους 180 χιλ. οι νεκροί από τον κορωνοϊό – Αντιδράσεις για την απόφαση μη διενέργειας τεστ σε ασυμπτωματικούς
Προσεγγίζουν τα 6 εκατομμύρια τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στις ΗΠΑ
Μια ανάσα από τους 180.000 είναι οι νεκροί στις ΗΠΑ από την επιδημία του κορωνοϊού, καθώς το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν άλλοι 1.199 θάνατοι.
Βάσει της τελευταίας ενημέρωσης, ο αριθμός των θυμάτων από την επιδημία στις ΗΠΑ ανέρχεται σε 179.708.
Παράλληλα, αναφέρθηκαν άλλα 43.459 νέα κρούσματα μόλυνσης από το νέο κορωνοϊό, με το σύνολο των περιπτώσεων να φθάνει τα 5,82 εκατομμύρια.
Εν τω μεταξύ, σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση των αμερικανικών ομοσπονδιακών υγειονομικών αρχών, να μη γίνονται τεστ σε ανθρώπους που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό αφού ήρθαν σε στενή επαφή με ασθενή, θέση που έρχεται σε αντίθεση με τα όσα υποστήριζαν έως τώρα.
Η νέα αυτή τοποθέτηση προκάλεσε τις σφοδρές αντιδράσεις γιατρών και πολιτικών που κάνουν λόγο για μια απόφαση με πολιτικά κίνητρα.
Είναι γνωστό πως ο πρόεδρος Trump έχει εκφράσει την αντίθεση του στη διενέργεια πολλών τεστ, καθώς σε αυτά αποδίδει και την εκτίναξη των αριθμών των κρουσμάτων, γεγονός που με τη σειρά του επιφέρει τεράστιο πολιτικό κόστος στον ίδιο μια και κατηγορείται για μη σωστή διαχείριση της κρίσης.
Πάντως, ο Brett Giroir από το υπουργείο Υγείας είπε ότι ο στόχος αυτής της απόφασης είναι να γίνονται τα κατάλληλα τεστ, απορρίπτοντας κατηγορηματικά τις αιτιάσεις περί πολιτικών πιέσεων και επισημαίνοντας ότι επρόκειτο για μια απόφαση που ελήφθη κατόπιν εντατικών διαβουλεύσεων ανάμεσα σε επιστήμονες και γιατρούς.
Από την πλευρά του η πρόεδρος του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου, Susan Bailey υποστήριξε ότι η απόφαση αυτή θα μπορούσε να επιταχύνει τη διασπορά του ιού ενώ επιφυλάξεις εξέφρασε και ο κορυφαίος Αμερικανός λοιμωξιολόγος, Anthony Fauci.
«Ανησυχώ για αυτές τις συστάσεις καθώς δίνει στους ανθρώπους τη λανθασμένη εντύπωση ότι η εξάπλωση του ιού από τους ασυμπτωματικούς δεν είναι σημαντική.
Στη πραγματικότητα όμως είναι» ανέφερε ο Fauci.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης