Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τους 180.000 οι νεκροί του κορωνοϊού – Νέα ρεκόρ κρουσμάτων σε Μεσοδυτικές Πολιτείες

tags :
ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τους 180.000 οι νεκροί του κορωνοϊού – Νέα ρεκόρ κρουσμάτων σε Μεσοδυτικές Πολιτείες
Πολλές Πολιτείες απορρίπτουν τη σύσταση για τη μη διενέργεια τεστ σε ασυμπτωματικούς που έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα
Περισσότεροι από 180.000 είναι οι νεκροί από την επιδημία του κορωνοϊού στις  ΗΠΑ, καθώς το τελευταίο 24ωρο προστέθηκαν άλλοι 931 άνθρωποι στη μακάβρια λίστα.
Συνολικά, οι νεκροί ανέρχονται σε 180.824, αριθμός που σε απόλυτους αριθμούς είναι και ο υψηλότερος παγκοσμίως.
Παράλληλα, καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο άλλα 42.859 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 με το σύνολο τους να προσεγγίζει τα 5,9 εκατομμύρια.
Αν και ο αριθμός των κρουσμάτων έχει μειωθεί τις τελευταίες ημέρες, κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει πως ο ιός είναι υπό έλεγχο στις ΗΠΑ.
Αν και ο πρόεδρος Trump υποστήριξε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο πλαίσιο του συνεδρίου των Ρεπουμπλικάνων πως «θα νικήσει» τον κορωνοϊό και ότι το εμβόλιο ενδεχομένως θα είναι έτοιμο πριν από το τέλος του 2020, η ανησυχία στις ΗΠΑ για την εξέλιξη της πορείας του κορωνοϊού παραμένει, καθώς αρκετές Μεσοδυτικές Πολιτείες κατέγραψαν ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων χθες Πέμπτη 27/8.
Συγκεκριμένα, οι Πολιτείες της Αϊόβα, της Βόρειας Ντακότα, της Νότιας Ντακότα ανακοίνωσαν το τελευταίο 24ωρο τις μεγαλύτερες ημερήσιες αυξήσεις κρουσμάτων που έχουν καταγράψει έως σήμερα.
Την ίδια στιγμή, οι κυβερνήτες πολλών Πολιτειών – Νέας Υόρκης, Καλιφόρνια, Φλόριντα, Τέξας, Κονέκτικατ, Νιου Τζέρσι - ανέφεραν πως δεν προτίθενται να μειώσουν τη διενέργεια τεστ, όπως σύστησαν χθες οι ομοσπονδιακές υγειονομικές αρχές των  ΗΠΑ, οι οποίες πρότειναν να μη γίνονται τεστ σε ανθρώπους που έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, αλλά δεν εμφανίζουν συμπτώματα του ιού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης