Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα εμπόδια από την Κίνα στην πώληση του TikTok στις ΗΠΑ - Απαιτείται η έγκριση του Πεκίνου

tags :
Νέα εμπόδια από την Κίνα στην πώληση του TikTok στις ΗΠΑ - Απαιτείται η έγκριση του Πεκίνου
Η Κίνα θέσπισε εσπευμένα  στις 28/8 νέους κανόνες για την εξαγωγή τεχνολογίας απαιτώντας την έγκριση της κινεζικής κυβέρνησης
Η πώληση των δραστηριοτήτων της TikTok στις ΗΠΑ από την ByteDance, η οποίa συμφωνήθηκε μετά τις απειλές του Αμερικανού προέδρου Donald Trump ότι θα την κλείσει, φαίνεται ότι συναντά δυσκολίες.
Όπως αποκαλύπτουν οι Fianacial Times, οι νέοι κανόνες που έχει θεσπίσει η Κίνας για την εξαγωγή τεχνολογίας απαιτούν την έγκριση της κινεζικής κυβέρνησης, γεγονός που μπορεί να περιπλέξει τις διαδικασίες.
Ο Trump είχε απαιτήσει από την ByteDance να πουλήσει την εφαρμογή TikTok στις Ηνωμένες Πολιτείες επικαλούμενος σοβαρούς κινδύνους για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ λόγω των προσωπικών δεδομένων που είχε στη διάθεσή τη η πλατφόρμα.
Η Microsoft Corp (MSFT.O) και η Oracle Corp (ORCL.N) συγκαταλέγονται στους «μνηστήρες» για τα περιουσιακά στοιχεία της εταρείας, τα οποία περιλαμβάνουν και τις δραστηριότητες του TikTok στον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία.
Ωστόσο, η Κίνα αργά την Παρασκευή (28/8) αναθεώρησε τη λίστα των τεχνολογικών εταιρειών που απαγορεύονται ή περιορίζονται για πιθαν΄λη εξαγορά, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά τα τελευταία 12 χρόνια.
Σύμφωνα με τον Cui Fan, καθηγητή διεθνούς εμπορίου στο Πανεπιστήμιο Διεθνών Επιχειρήσεων και Οικονομικών στο Πεκίνο, δήλωσε ότι οι αλλαγές αυτές θα επηρεάσουν και την εξαγορά του TikTok.
«Εάν η ByteDance σχεδιάζει να εξάγει σχετικές τεχνολογίες, θα πρέπει να περάσει από τις διαδικασίες αδειοδότησης», δήλωσε ο Cui σε συνέντευξή του στο κινεζικό πρακτορείο Xinhua.
Η ByteDance μέσω της εκπροσώπου της Jinri Toutiao, δήλωσε μετά την ανακοίνωση των νέων στοιχείων, ότι ήρθε σε γνώση της η σχετική κινεζική οδηγία και θα τηρήσει αυστηρά τους κανόνες.
Το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας πρόσθεσε 23 εταρείες τεχνολογίας και υπηρεσιών προώθησης προσωπικών πληροφοριών που σχετίζονται με την ανάλυση δεδομένων και τεχνολογία διαδραστικής διεπαφής τεχνητής νοημοσύνης.
Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστούν έως και 30 ημέρες για να λάβει η TikTok την αρχική έγκριση για την εξαγωγή της τεχνολογίας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης