Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πώς ο Trump προσπαθεί να αλλάξει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή - Ο ρόλος του Ισραήλ

Πώς ο Trump προσπαθεί να αλλάξει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή - Ο ρόλος του Ισραήλ
Η συμφωνία Ισραήλ - ΗΑΕ αναδιαμορφώνει την κατάσταση στη Μέση Ανατολή από το παλαιστινιακό ζήτημα ως τις σχέσεις με το Ιράν
Μια νέα εξωτερική πολιτική απέναντι στις Αραβικές χώρες και στη Μέση Ανατολή προσπαθεί να εφαρμόσει ο Αμερικανός πρόεδρος Trump ο οποίος έχει αναθέσει την δύσκολη υπόθεση στα χέρια του Συμβούλου και γαμπρού του Jared Kushner.
Το σημαντικό άλλωστε βήμα της συνεργασίας μεταξύ του Ισραήλ και των ΗΑΕ, την «ιστορική συμφωνία» όπως αποκάλεσαν πρωτεργάτης ήταν ο Kushner.
Τώρα, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Προέδρου επανέρχεται και δηλώνει ότι  περισσότερες αραβικές και μουσουλμανικές χώρες είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην ομαλοποίηση των σχέσεων τους με το Ισραήλ.
Ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, Robert O'Brien, και ο ανώτερος σύμβουλος του Jared Kushner συναντήθηκαν για μια ακόμη φορά με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Netanyahu στην Ιερουσαλήμ την παραμονή των συνομιλιών στο Αμπού Ντάμπι για την οριστικοποίηση των επίσημων δεσμών Ισραήλ-ΗΑΕ.
Το Ισραήλ και τα ΗΑΕ ανακοίνωσαν στις 13 Αυγούστου ότι θα δημιουργησουν  επίσημους δεσμούς στο πλαίσιο της συμφωνίας τους που αναδιαμορφώνει την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, από το παλαιστινιακό ζήτημα ως τις σχέσεις με το Ιράν.
"Πιστεύουμε ότι άλλες αραβικές και μουσουλμανικές χώρες θα ακολουθήσουν σύντομα το προβάδισμα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και θα ομαλοποιήσουν τις σχέσεις με το Ισραήλ", δήλωσε ο O'Brien σε δημοσιογράφους μετά από συνομιλίες στην κατοικία του Netanyahu αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για το Ομάν, το Μπαχρέιν και το Σουδάν.
Οι Παλαιστίνιοι έχουν καταδικάσει την κίνηση των ΗΑΕ ως εγκατάλειψη μιας πολιτικής σύνδεσης των επίσημων σχέσεων με το Ισραήλ με την επίτευξη της παλαιστινιακής πολιτείας σε έδαφος που κατέλαβε το Ισραήλ σε έναν πόλεμο του 1967.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης