Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εφιάλτης ο κορωνοϊός για τις ΗΠΑ: Πάνω από 183 χιλ. οι νεκροί και 6 εκατομμύρια κρούσματα

tags :
Εφιάλτης ο κορωνοϊός για τις ΗΠΑ: Πάνω από 183 χιλ. οι νεκροί και 6 εκατομμύρια κρούσματα
Πώς εξελίχθηκε η επιδημία στις ΗΠΑ και έφτασε τα 6 εκατομμύρια κρούσματα
Στον απόλυτο εφιάλτη εξελίσσεται ο κορωνοϊός για τις  ΗΠΑ καθώς οι νεκροί ξεπέρασαν τους 183.000 ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα υπερέβησαν τα 6 εκατομμύρια.
Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 594 θάνατοι και 33.888 νέα κρούσματα, με το σύνολο των θυμάτων να ανέρχεται σε 183.597 και τις μολύνσεις σε 6.030.587.
Είναι πάντως χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με έρευνα της Ipsos για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, μόλις το 67% των Αμερικάνων λέει πως θα έκανε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, καθώς το υπόλοιπο 33% εκφράζει ελάχιστο ή και καθόλου ενδιαφέρον.
Από αυτούς που υποστηρίζουν πως δεν θα έκαναν το εμβόλιο, οι περισσότεροι επικαλούνται τις παρενέργειες του εμβολίου ως κύρια αιτία της απόφασης τους καθώς και το ότι δεν θα είναι αποτελεσματικό.
Πάντως, η επιδημία του κορωνοϊού εξακολουθεί να εξαπλώνεται στις ΗΠΑ, έχοντας βάλει στο στόχαστρο της τις Μεσοδυτικές Πολιτείες.
Ενδεικτικά πάντως για το πώς έχει εξελιχθεί έως σήμερα η επιδημία του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, είναι τα στοιχεία που παραθέτει το CNN.
Συγκεκριμένα, χρειάστηκαν 99 ημέρες για να φτάσουν οι ΗΠΑ το 1 εκατομμύριο κρούσματα, κάτι που συνέβη στις 28/4, ενώ χρειάστηκαν μόλις 43 ημέρες για να φτάσουν τα 2 εκατομμύρια (στις 10 Ιουνίου).
Μέσα σε 28 ημέρες τα κρούσματα είχαν φτάσει τα 3 εκατομμύρια (8 Ιουλίου), τα οποία σε 15 ημέρες έγιναν 4 εκατομμύρια (στις 23/7), για να φτάσουν σε άλλες 17 ημέρες τα 5 εκατομμύρια και σε ακόμα 22 ημέρες τα 6 εκατομμύρια κρούσματα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης