Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επευλάνει ο κορωνοϊός στις ΗΠΑ – Μια ανάσα από τους 185 χιλ. οι νεκροί – 150 εκατ. τεστ σε σχολεία και υπηρεσίες

tags :
Επευλάνει ο κορωνοϊός στις ΗΠΑ – Μια ανάσα από τους 185 χιλ. οι νεκροί – 150 εκατ. τεστ σε σχολεία και υπηρεσίες
Μειώνεται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων
Ακάθεκτος συνεχίζει την επέλαση του στις ΗΠΑ ο κορωνοϊός καθώς το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν τουλάχιστον 1.118 θάνατοι.
Συνολικά οι νεκροί από την επιδημία ανέρχονται σε 184.659 ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα υπολογίζονται σε περίπου 6,075 εκατομμύρια.
Είναι χαρακτηριστικό πως το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν άλλα 43.728 κρούσματα, αν και τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφεται μείωση στον αριθμό των νέων μολύνσεων, με εξαίρεση τις Μεσοδυτικές Πολιτείες όπως η Νότια Ντακότα και η Αϊόβα.
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση Trump ανακοίνωσε πως αποστέλλει στις Πολιτείες άλλα 150 εκατομμύρια τεστ ταχείας διάγνωσης του κορωνοϊού, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τα σχολεία και για άλλες υπηρεσίες κρίσιμης σημασίας (π.χ. γηροκομεία) ενώ σε μια προσπάθεια περιορισμού της διασποράς του ιού, δόθηκε εντολή ώστε να σταματήσουν προσωρινά οι εξώσεις.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος Trump επανέλαβε το αίτημα του να ανοίξουν τα σχολεία σε όλη την χώρα, αν και σε ορισμένες περιοχές οι τοπικές κυβερνήσεις έδωσαν εντολή ώστε οι μαθητές να παραμείνουν στα σπίτια τους και να κάνουν διαδικτυακά τα μαθήματα τους.
Ανάμεσα σε αυτές τις περιοχές είναι οι κομητείες του Λος Άντζελες και του Σαν Ντιέγκο, οι οποίες είναι στην πρώτη τριάδα των περιοχών με τους περισσότερους μαθητές σε όλη την χώρα, ενώ στη Νέα Υόρκη ο δήμαρχος Bill de Blasio ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με τις ενώσεις των δασκάλων και των καθηγητών προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία στις 21/9 στο πλαίσιο ενός σχεδίου που προβλέπει μεικτά μαθήματα, τόσο στην τάξη όσο και εξ αποστάσεως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης