Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βράζουν οι ΗΠΑ – Νέα δολοφονία μαύρου από αστυνομικά πυρά – Προειδοποιήσεις Trump στις… άνομες Πολιτείες

tags :
Βράζουν οι ΗΠΑ – Νέα δολοφονία μαύρου από αστυνομικά πυρά – Προειδοποιήσεις Trump στις… άνομες Πολιτείες
Ψευδές αφήγημα ότι πολλοί άοπλοι μαύροι πυροβολούνται από λευκούς αστυνομικούς υποστηρίζει ο υπ.Δικαιοσύνης των ΗΠΑ
Μια ακόμα δολοφονία μαύρου από πυρά αστυνομικών καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο στις ΗΠΑ, όπου δεν έχουν τέλος οι κινητοποιήσεις κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας.
Όπως έγινε γνωστό, αστυνομικοί μετέβησαν λίγο μετά τις 16:00 (τοπική ώρα• 23:00 ώρα Ελλάδας) στο νοτιοανατολικό τμήμα της Washington για να ερευνήσουν πληροφορίες για «οπλισμένους άνδρες μέσα σε όχημα».
«Όταν προσέγγισαν το όχημα, κάποιοι άρχισαν να τρέχουν για να διαφύγουν και ένας αστυνομικός έκανε χρήση του υπηρεσιακού του όπλου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο» είπε ο αρχηγός της αστυνομίας της αμερικανικής πρωτεύουσας Peter Newsom, επισημαίνοντας ότι «θεωρούμε ότι το πρόσωπο αυτό οπλοφορούσε εκείνη τη στιγμή» και ότι «επιτόπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο όπλα».
Το θύμα ήταν ένας νεαρός Αφροαμερικανός και όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε νέες σφοδρές αντιδράσεις, με το κίνημα Black Lives Matter να υποστηρίζει ότι «δεν θα περάσει έτσι, μην αφήσετε τα μέσα ενημέρωσης να μαυρίσουν αυτή την υπόθεση» και να καλεί σε διαδηλώσεις.
Η νέα δολοφονία, δύο ημέρες νωρίτερα είχε αναφερθεί νέα δολοφονία Αφροαμερικανού στο Λος Άντζελες, έρχεται ύστερα από τις πολύμηνες  και ιστορικές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού.
Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος Donald Trump, ο οποίος έχει διχάσει την κοινή γνώμη με τη στάση του απέναντι σε αυτές τις δολοφονίες, υπέγραψε μνημόνιο, με το οποίο απειλεί να αναστείλει την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση στις πόλεις όπου επικρατεί η «ανομία».
Ανάμεσα σε αυτές τις πόλεις είναι το Σιάτλ, το Πόρτλαντ, η Νέα Υόρκη και η Ουάσινγκτον, όπου μαίνονται οι διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας.
«Η κυβέρνησή μου δεν θα επιτρέψει τα δολάρια των φορολογουμένων να χρηματοδοτούν πόλεις που αφήνονται να μετατραπούν σε ζώνες ανομίας», αναφέρει το κείμενο, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο.
Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ William Barr δήλωσε πως δεν πιστεύει ότι υπάρχει συστημικός ρατσισμός στο αμερικανικό δικαστικό σύστημα, χαρακτηρίζοντας «ψευδές αφήγημα» ότι πολλοί άοπλοι μαύροι πυροβολούνται από λευκούς αστυνομικούς στις ΗΠΑ.
«Πιστεύω πως έχουμε καταγράψει σημαντική πρόοδο τα τελευταία 60 χρόνια.
Ακούγοντας τους Αμερικανούς αριστερούς σήμερα, θα πίστευε κανείς ότι δεν προχωρήσαμε καθόλου.
Πιστεύω ότι το αφήγημα ότι η αστυνομία βρίσκεται σε κάποια επιδημία πυροβολισμών άοπλων μαύρων είναι απλά ένα ψευδές αφήγημα.
Το γεγονός είναι πως είναι πολύ σπάνιο για έναν άοπλο Αφροαμερικανό να πυροβολείται από έναν λευκό αστυνομικό» ανέφερε σε δηλώσεις του στο CNN ο Barr.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης