Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στους 187 χιλ. οι νεκροί από τον κορωνοϊό – Έξαρση κρουσμάτων στις Μεσοδυτικές Πολιτείες

tags :
ΗΠΑ: Στους 187 χιλ. οι νεκροί από τον κορωνοϊό – Έξαρση κρουσμάτων στις Μεσοδυτικές Πολιτείες
Στα 6,15 εκατομμύρια τα επιβεβαιωμένα κρούσματα
Μια ανάσα από τους 187.000 είναι ο αριθμός των νεκρών από την επιδημία του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, όπου το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν άλλοι 1.013 θάνατοι.
Το σύνολο των νεκρών στις ΗΠΑ ανέρχεται στους 186.790, και είναι ο υψηλότερος – σε απόλυτους αριθμούς – παγκοσμίως.
Οι ΗΠΑ κατέγραψαν επίσης τις προηγούμενες 24 ώρες άλλα 43.248 κρούσματα, με το σύνολό τους να ξεπερνά τα 6,15 εκατομμύρια.
Αν και οι νέες μολύνσεις καταγράφουν μείωση σε εθνικό επίπεδο, έξαρση κρουσμάτων καταγράφεται στις Μεσοδυτικές Πολιτείες, όπως στην Αϊόβα, στη Βόρεια Ντακότα, στη Νότια Ντακότα, οι οποίες ανακοίνωσαν αύξηση κατά 20% στα θετικά κρούσματα.
Παράλληλα αύξηση της τάξης του 27% καταγράφηκε στα κρούσματα την περασμένη εβδομάδα στη Μινεσότα και κατά 34% στην Πολιτεία της Ιντιάνα, όπου έχει σημάνει συναγερμός για τους φοιτητές του πανεπιστημίου της Ιντιάνα στο Bloomington.
Μάλιστα το πανεπιστήμιο σε μήνυμα του στο twitter ανέφερε ότι τα θετικά κρούσματα υπερέβαιναν το 50% σε ορισμένα ελληνικά σπίτια (ενοικιάζονται σε φοιτητές), και για αυτό το λόγο προειδοποιούσε πως τα ελληνικά σπίτια δεν είναι ασφαλή, προειδοποίηση πάντως που προκάλεσε και τις αντιδράσεις σπουδαστών, οι οποίοι έκαναν λόγο στα social media για άδικη επίθεση και στόχευση των ελληνικών κατοικιών.
Σημειώνεται πως χθες η Πολιτεία της Νέας  Υόρκης επέτρεψε την επαναλειτουργία των malls με περιοριστικούς όρους βάσει της χωρητικότητας και της επιφάνειας των κτηρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης