Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lancet: Το ρωσικό εμβόλιο παράγει αντισώματα - Δεν προκαλεί σοβαρές παρενέργειες

Lancet: Το ρωσικό εμβόλιο παράγει αντισώματα - Δεν προκαλεί σοβαρές παρενέργειες
Απαιτούνται περαιτέρω και πιο μαζικές κλινικές δοκιμές για πιο ασφαλή συμπεράσματα
Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από το ρωσικό εμβόλιο «Sputnik V» κατά του κορωνοϊού καθώς σύμφωνα με το ιατρικό περιοδικό The Lancet, τα αποτελέσματα των κλινικών ερευνών έδειξαν πως παράγει αντισώματα στον ανθρώπινο οργανισμό και πως δε προκαλεί σοβαρές παρενέργειες.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα αποτελέσματα των δύο κλινικών δοκιμών του εμβολίου που έγιναν τον περασμένο Ιούνιο και Ιούλιο, έδειξαν πως όλοι οι συμμετέχοντες στους οποίους χορηγήθηκε το εμβόλιο, ανέπτυξαν αντισώματα κατά του κορωνοϊού και ότι δεν είχαν σοβαρές παρενέργειες.
Η Ρωσία έχει εγκρίνει την χορήγηση δύο δόσεων εμβολίου για εγχώρια χρήση από τον Αύγουστο και είναι η πρώτη χώρα που έχει προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, πριν προηγηθούν ευρείας κλίμακας δοκιμές.
«Οι δύο δοκιμές των 42 ημερών που έγιναν σε 36 υγιείς ενήλικες δεν εντόπισαν σοβαρές παρενέργειες ανάμεσα στους συμμετέχοντες και επιβεβαίωσε ότι οι υποψήφιοι ανέπτυξαν αντισώματα.
Απαιτούνται μεγάλες και μακροπρόθεσμες δοκιμές, καθώς και μιας σύγκρισης με placebo προκειμένου να παρακολουθηθεί περαιτέρω το εμβόλιο για να διαπιστωθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του εμβολίου» αναφέρει το δημοσίευμα του Lancet, με τη Μόσχα πάντως να επικαλείται τα δημοσιεύματα αυτά για να απαντήσει στις επικρίσεις που δέχθηκε το εμβόλιο της.
Σημειώνεται πως έχει ήδη δρομολογηθεί να χορηγηθεί το εμβόλιο σε 3.000 άτομα στην τρίτη φάση των δοκιμών που άρχισαν την περασμένη εβδομάδα, με τα πρώτα αποτελέσματα να αναμένονται τον Οκτώβριο με Νοέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης