Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δυσοίωνη πρόβλεψη ΙΗΜΕ για ΗΠΑ: Από 410.000 ως 620.000 οι θανάτοι από κορωνοϊό ως την 1η Ιανουαρίου 2021

Δυσοίωνη πρόβλεψη ΙΗΜΕ για ΗΠΑ: Από 410.000 ως 620.000 οι θανάτοι από κορωνοϊό ως την 1η Ιανουαρίου 2021
Τα χειρότερα είναι μπροστά, υποστηρίζει εκτίμηση με βάση ένα μοντέλο που εμπιστεύεται ο Λευκός Οίκος για τα θύματα του Covid-19 στις ΗΠΑ
Το Ινστιτούτο Μετρήσεων και Αξιολόγησης της Υγείας του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον (IHME), προβλέπει ότι ο αριθμός των νεκρών θα υπερδιπλασιαστεί έως την 1η Ιανουαρίου 2021, ξεπερνώντας τους 410.000, φτάνοντας ακόμη και τις 620.000 στη χειρότερη πρόβλεψη.
Το μοντέλο που χρησιμοποίησε το IHME, του οποίου τις μετρήσεις εμπιστεύεται ο Λευκός Οίκος και κρατικοί φορείς, κυκλοφόρησε τρία διαφορετικά σενάρια εξέλιξης: το καλό, το χείριστο και το πιθανότερο.
Το πιθανότερο σενάριο εκτιμά ότι ο Covid-19 θα σκοτώσει 410.450 άτομα στις ΗΠΑ έως την 1η Ιανουαρίου.
Το χειρότερο σενάριο, το οποίο υποθέτει ότι οι περιορισμοί και οι οδηγίες για τη μάσκα θα χαλαρώσουν, θα μπορούσε να φτάσει έως και τους 620.028 θανάτους στις ΗΠΑ, ενώ,
Το ευνοϊκότερο σενάριο το οποίο προϋποθέτει καθολική προστασία, προβλέπει ότι 288.380 άνθρωποι στις ΗΠΑ θα πεθάνουν από το Covid-19 ως το τέλος του 2020.

«Τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα.
Δεν νομίζω ότι αυτό είναι έκπληξη, αν και νομίζω ότι υπάρχει μια φυσική τάση καθώς είμαστε λίγο το καλοκαίρι στο Βόρειο Ημισφαίριο, να πιστεύουμε ότι η επιδημία εξαφανίζεται », δήλωσε ο Δρ Christopher Murray, διευθυντής του IHME σε δημοσιογράφους, τονίζοντας πως «αντιμετωπίζουμε την προοπτική ενός θανατηφόρου Δεκεμβρίου, ειδικά στην Ευρώπη, την Κεντρική Ασία και τις Ηνωμένες Πολιτείες».
«Αλλά η επιστήμη είναι ξεκάθαρη και τα στοιχεία είναι αναμφισβήτητα: η μάσκα, η κοινωνική απόσταση και τα όρια στις κοινωνικές συγκεντρώσεις είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη της μετάδοσης του ιού», ξεκαθάρισε.
Με εκτεταμένη χρήση μάσκας και συμμόρφωση στις οδηγίες για τη δημόσια υγεία, οι μοντελιστές εκτιμούν ότι περισσότερες από 750.000 ζωές θα μπορούσαν να σωθούν παγκοσμίως μέχρι την 1η Ιανουαρίου.
Η τελευταία πρόβλεψη του IHME, την οποία αναδεικνύει το CNBC, βασίζεται στην υπόθεση ότι ο ψυχρότερος καιρός στο βόρειο ημισφαίριο θα κάνει τους ανθρώπους να περνούν περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους όπου ο κορωνοϊός εξαπλώνεται ευκολότερα, διατηρώντας υψηλά τον αριθμό των νεκρών.
«Οι άνθρωποι στο Βόρειο Ημισφαίριο πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, καθώς ο κορωνοϊός και η πνευμονία, θα είναι πιο διαδεδομένα σε κρύα κλίματα», δήλωσε ο Murray.
Ο Covid-19 έχει σκοτώσει μέχρι στιγμής τουλάχιστον 869.600 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Hopkins.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης