Τελευταία Νέα
Διεθνή

Embargo στα fake news του Trump βάζει η Twitter με νέους κανόνες

Embargo στα fake news του Trump βάζει η Twitter με νέους κανόνες
Η νέα πολιτική της εταιρείας κατά της παραπληροφόρησης στις προεδρικές εκλογές εξοργίζουν τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ
“Φρένο” στην παραπληροφόρηση στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ επιχειρεί να βάλει η Twitter, μετά την έντονη δυσαρέσκεια από τις πολιτικές ελέγχου πληροφοριών που εφήρμοζε. Το γεγονός αυτό προκαλεί έντονο θυμό στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump.
Συγκεκριμένα, ο "γίγαντας" των social media παρουσίασε τους νέους κανονισμούς της, σε ανάρτηση, η οποία ανέφερε ότι η εταιρεία Twitter είτε θα προσθέσει tags ελέγχου γεγονότων είτε θα κρύψει συνολικά, tweets που περιέχουν "ψευδείς ή παραπλανητικές πληροφορίες και προκαλούν σύγχυση" σχετικά με τους εκλογικούς κανόνες ή δημοσιεύσεις με "μη επαληθευμένες πληροφορίες σχετικά με τις εκλογές."
Οι πολιτικές της Twitter επέτρεπαν στον Trump να διαδίδει σταθερά μια ροή αναρτήσεων που ήταν προϊόντα παραπληροφόρησης σχετικά με τις εκλογές προς εκατομμύρια Αμερικανούς.
Η εταιρεία άνοιξε τον «δρόμο» όταν επέπληξε τον Trump για ένα παραπλανητικό tweet τον Μάιο του 2020.
Σημειώνεται πάντως ότι η Twitter, σπάνια εφαρμόζει tags πραγματικού ελέγχου στα tweets του Trump που περιέχουν ψευδείς πληροφορίες σχετικά με την ψηφοφορία και δεν είναι σαφές πόσο επιτυγχάνει γενικά τον σκοπό της, η επισήμανση.
Οι νέοι κανόνες, σύμφωνα με τους οποίους η Twitter θα θέσει σε ισχύ την επόμενη εβδομάδα, απαγορεύουν ρητά τη δημοσίευση περιεχομένου που θεωρείται «επιρρεπές», θέτοντας την εταιρεία σε μια μετωπική σύγκρουση με τον Trump, μια ανάσα σχεδόν πριν από τις εκλογές Νοεμβρίου.
Η Twitter θα απαγορεύσει τώρα "παραπλανητικούς ισχυρισμούς σχετικά με τα αποτελέσματα", πρόωρους ισχυρισμούς νίκης ή "υποκίνηση παράνομης συμπεριφοράς" που εμποδίζει την ειρηνική μετάβαση της εξουσίας.
Η Facebook και η Twitter επισήμαναν τη fake δημοσίευση του Trump σχετικά με την ψηφοφορία αλλά ποτέ δεν είπαν ότι κάτι τέτοιο ήταν παράνομο.
Η εταιρεία υποστηρίζει ότι πλέον θα "επισημαίνει ή θα καταργεί" δημοσιεύσεις που παραβιάζουν τους κανόνες, αλλά δεν διευκρίνισε ποια διαδικασία θα χρησιμοποιηθεί για να προσδιορίσει τι είναι τόσο τρομερό για να αφαιρεθεί αντί να επισημανθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης