Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κίνα εγκαινιάζει τις πρώτες δοκιμές σε ανθρώπους με εμβόλιο σε σπρέι για τον COVID-19

Η Κίνα εγκαινιάζει τις πρώτες δοκιμές σε ανθρώπους με εμβόλιο σε σπρέι για τον COVID-19
Στην Κίνα, οι ρυθμιστικές αρχές του Κομουνιστικού Κόμματος της Κίνας επέτρεψαν στον κατασκευαστή εμβολίων Beijing Wantai Biological Pharmacy να ξεκινήσει δοκιμές "Φάση 1" σε σε ανθρώπους με σπρέι
Τις πρώτες δοκιμές σε ανθρώπους ξεκίνησε η Κίνα με το εμβόλιο που έχει παράξει κατά του κορωνοιού.
Νωρίτερα οι χρηματιστηριακές αγορές είχαν ήδη σημειωθεί πτώση όταν η AstraZeneca ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο που είχε αναπτύξει σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης εμφάνισε επιπλοκές: ένας ασθενής έδειξε μια απροσδόκητη «ανεπιθύμητη ενέργεια» που μοιάζει με μορφή της μηνιγγίτιδας.
Ξαφνικά, όλες οι προειδοποιήσεις των σκεπτικιστών σχετικά με το εμβόλιο ήρθαν στην επιφάνεια.
Αλλά στην Κίνα, οι ρυθμιστικές αρχές του Κομουνιστικού Κόμματος της Κίνας επέτρεψαν στον κατασκευαστή εμβολίων Beijing Wantai Biological Pharmacy να ξεκινήσει δοκιμές "Φάση 1" σε σε ανθρώπους με σπρέι, το οποίο αναπτύσσεται από κοινού από ερευνητές του Πανεπιστημίου Xiamen και του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ.
Το ενδορινικό σπρέι έχει προηγουμένως αναπτυχθεί ως εμβόλιο για τη γρίπη και συνιστάται για χρήση σε παιδιά και ενήλικες που θέλουν να αποφύγουν την κοινή ένεση με βελόνα.
Αν και δεν είναι η πιο συχνή επιλογή, οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο εργάζονται για να αναπτύξουν σπρέι ως εναλλακτική λύση στα μυϊκά τρυπήματα για κάθε είδους εμβόλια.
Είναι το δέκατο υποψήφιο εμβόλιο της Κίνας για να προχωρήσει σε δοκιμές σε ανθρώπους, χαλαρώνοντας ωστόσο τους όρους… Και με το εμβόλιο AstraZeneca -Oxford να βρίσκεται σε αναμονή, το Πεκίνο έχει τώρα την ευκαιρία να καλύψει το κενό.
Το νέο σπρέι περιέχει κάποιας μορφής αντισώματα για τον κορωνοιό.
Μόλις χορηγηθεί, το εμβόλιο μιμείται τη φυσική λοίμωξη των αναπνευστικών ιών για να διεγείρει την ανοσολογική απόκριση του οργανισμού έναντι του παθογόνου ιού που προκαλεί το COVID-19, σύμφωνα με το Science and Technology Daily, ένα έγγραφο που σχετίζεται με το Υπουργείο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας.
Μερικοί επιστήμονες ελπίζουν ότι ένα εμβόλιο που ψεκάζεται από την μύτη μπορεί να έχει περισσότερες πιθανότητες να σταματήσει την εξάπλωση του ιού επειδή, καθώς συνεχίζουμε να μαθαίνουμε, ο ιός φαίνεται να εξαπλώνεται κυρίως μέσω του αέρα.
Το ενδορινικό σπρέι έχει προηγουμένως αναπτυχθεί ως εμβόλιο για τη γρίπη και συνιστάται για χρήση σε παιδιά και ενήλικες που θέλουν να αποφύγουν την κοινή ένεση με βελόνα.
Το νέο εμβόλιο είναι το 35 που βρίσκεται σε φάση δοκιμών σε ανθρώπους, καθώς ο παγκόσμιος αγώνας για το ποιος θα είναι ο πρώτος με αποτελεσματικό εμβόλιο εντείνεται, με την Ρωσία να προηγείται αλλά… ταυτόχρονα υπάρχουν και πολλές αμφισβητήσεις.
Μέχρι τώρα όσοι δοκιμάζουν το νέο κινεζικό εμβόλιο λειτουργεί αποτρεπτικά στην μόλυνση.
Κανένας από τους Κινέζους διπλωμάτες και εργαζόμενους που ταξιδεύουν στο εξωτερικό δεν ανέφερε μολύνσεις αρκετούς μήνες μετά τη λήψη των εμβολίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης