Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ιράν εκτέλεσε τον 27χρονο παλαιστή Afkari - Διεθνής κατακραυγή κατά της Τεχεράνης

tags :
Το Ιράν εκτέλεσε τον 27χρονο παλαιστή Afkari - Διεθνής κατακραυγή κατά της Τεχεράνης
85.000 αθλητές ζήτησαν να αποκλειστεί το Ιράν από όλες τις αθλητικές διοργανώσεις ενώ παρέμβαση είχε κάνει και ο πρόεδρος Trump
Εκτελέστηκε ο 27χρονος Ιρανός παλαιστής David Afkari από το καθεστώς της Τεχεράνης, μετά την κατηγορία σε βάρος του ότι μαχαίρωσε και σκότωσε έναν φρουρό ασφαλείας κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων του 2018.
Ο γενικός εισαγγελέας της επαρχίας Φαρς, Kazem Mushafi, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση του Ιράν ότι ο 27χρονος αθλητής εκτελέστηκε σήμερα το πρωί σε φυλακή του Σιράζ κατ’ εφαρμογή του «κεσάς», δηλαδή του «νόμου αντεκδίκησης», κατόπιν αιτήματος «των γονέων και της οικογένειας του θύματος».
Η καταδίκη του Afkari είχε προκαλέσει παγκόσμια κατακραυγή καθώς ο παλαιστής υποστήριζε ότι ομολόγησε έναν φόνο που δεν έκανε, επειδή υποβλήθηκε σε βασανιστήρια τα οποία φυσικά αρνούνται οι ιρανικές αρχές.
Ο δικηγόρος του δήλωνε ότι δεν υπήρχε καμία απόδειξη για την ενοχή του.
Την περασμένη Τρίτη, μια διεθνής ένωση που εκπροσωπεί 85.000 αθλητές ζήτησε να αποκλειστεί το Ιράν από όλες τις αθλητικές διοργανώσεις αν προχωρούσε στην εκτέλεση του Afkari ενώ παρέμβαση είχε κάνει και ο πρόεδρος Trump καλώντας την Τεχεράνη να μην τον εκτελέσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης