Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Η οικονομία της Γερμανίας θα ανακάμψει σταδιακά μέχρι το 2022

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Η οικονομία της Γερμανίας θα ανακάμψει σταδιακά μέχρι το 2022
Οι εκτιμήσεις βασίζονται σε έκθεση από το Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας- Ανάκαμψη προέκυψε μετά την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας, από τον Μάιο (2020) στην βιομηχανία και σε ορισμένους κλάδους υπηρεσιών
Η γερμανική οικονομία αναμένεται να συνεχίσει να ανακάμπτει από την κρίση του κορωνοϊού στην συνέχεια του 2020 και θα ανακάμψει πιθανότατα πιο ισχυρά κατά το τρίτο τρίμηνο, αλλά ενδέχεται να μην επανέλθει στο προ της κρίσης επίπεδό της πριν από το 2022, εκτιμά το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.
«Η γερμανική οικονομία συνεχίζει να ανακάμπτει, αν και με πιο ήπιο ρυθμό», τόνισαν οι αρμόδιοι.
Σημειώνεται πως, το χαμηλότερο επίπεδο της ύφεσης σημειώθηκε στο δεύτερο τρίμηνο.
όμως μετά την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων από τον Μάιο οδήγησε σε ταχεία ανάκαμψη της βιομηχανίας και ορισμένων κλάδων υπηρεσιών.
Οικονομολόγοι αναμένουν ότι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία θα επανέλθει στην ανάπτυξη στο τρίτο τρίμηνο μετά τη συρρίκνωση - ρεκόρ 9,7% που κατέγραψε στο δεύτερο τρίμηνο.
Νωρίτερα τον Σεπτέμβριο (2020), η γερμανική κυβέρνηση αναθεώρησε την πρόβλεψή της για την ύφεση φέτος στο 5,8% από 6,3%.
Επιπλέον, μέτρα όπως η προσωρινή μείωση του ΦΠΑ στη Γερμανία, για τη στήριξη της οικονομίας, και ένα επίδομα για τα παιδιά αναμένεται επίσης να ενισχύσουν τη ζήτηση στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με το υπουργείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης