Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Μια ανάσα από τους 195.000 οι νεκροί από κορωνοϊό – Μειωμένα κρούσματα ανακοίνωσαν 24 Πολιτείες

tags :
ΗΠΑ: Μια ανάσα από τους 195.000 οι νεκροί από κορωνοϊό – Μειωμένα κρούσματα ανακοίνωσαν 24 Πολιτείες
Ειδικοί πάντως αποδίδουν τα μειωμένα κρούσματα στα μειωμένα τεστ που γίνονται σε εθνικό επίπεδο
Μια ανάσα από τους 195.000 είναι οι νεκροί στις ΗΠΑ από την επιδημία του κορωνοϊού καθώς το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν άλλοι 423 θάνατοι.
Παράλληλα, το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν τουλάχιστον 36.970 νέες μολύνσεις, με το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να ξεπερνά τα 6,55 εκατομμύρια.
Πάντως σε εθνικό επίπεδο καταγράφεται μείωση των κρουσμάτων.
Είναι χαρακτηριστικό πως 24 Πολιτείες ανέφεραν μείωση των μολύνσεων αυτή την εβδομάδα σε σύγκριση με την προηγούμενη, αν και κάποιοι αποδίδουν την πτώση αυτή και στην αντίστοιχη μείωση του αριθμού των τεστ.
Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως οι ΗΠΑ επί της ουσίας ποτέ δεν είδαν τις μολύνσεις να μειώνονται καθώς καθημερινά γίνεται λόγος για 35.000 με 40.000 κρούσματα ενώ οι επιδημιολόγοι σπεύδουν να τονίσουν πως τα χειρότερα είναι μπροστά καθώς μεγάλη ανησυχία συνιστά η «σύμπτωση» της εποχικής γρίπης με τον κορωνοϊό, οι χαμηλότερες θερμοκρασίες που θα κρατήσουν τους ανθρώπους σε κλειστούς χώρους καθώς και η έναρξη της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς.
Σε αυτό το πλαίσιο άλλωστε εντάσσονται και οι εφιαλτικές προβλέψεις για εκτίναξη του αριθμού των θυμάτων έως τον Ιανουάριο.
Ένα σενάριο σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, θέλει τους θανάτους να έχουν ξεπεράσει τους 415.000 έως τον Ιανουάριο, με το χειρότερο σενάριο να κάνει λόγο για 600.000 νεκρούς.
Το εν λόγω μοντέλο προβλέπει ότι ο αριθμός των θανάτων θα διπλασιαστεί τους επόμενους 4 μήνες, τη στιγμή πάντως που ο πρόεδρος Trump υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ τα έχουν πάει πολύ καλά στην αντιμετώπιση της επιδημίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης