Διεθνή

Yelp: Αυξάνονται σημαντικά οι επιχειρήσεις που βάζουν οριστικό λουκέτο στις ΗΠΑ λόγω Covid

tags :
Yelp: Αυξάνονται σημαντικά οι επιχειρήσεις που βάζουν οριστικό λουκέτο στις ΗΠΑ λόγω Covid
Άνοδος κατά 60% στα οριστικά λουκέτα από την προηγούμενη οικονομική έκθεση της Yelp- Κλείνουν οριστικά 97.966 επιχειρήσεις στις ΗΠΑ
Η Yelp αποκάλυψε στην τελευταία της οικονομική έκθεση (Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020) πως το μόνιμο κλείσιμο των επιχειρήσεων στις ΗΠΑ επεκτείνεται στην αγορά, ως αποτέλεσμα του αντίκτυπου από την πανδημία του κορωνοϊού.
Ειδικότερα, από τις 31 Αυγούστου του 2020, 163.735 επιχειρήσεις έχουν δηλώσει στο Yelp πως έχουν κλείσει προσωρινά, σημειώνοντας μια μικρή μείωση από τις 180.000 που έκλεισαν στην αρχή της πανδημίας.
Ωστόσο, στην πραγματικότητα δείχνει αύξηση 23% στον αριθμό των κλεισίματος από τα μέσα Ιουλίου 2020.
Εκτός από την γενική παρακολούθηση των κλειστών επιχειρήσεων, η έρευνα της Yelp λαμβάνει επίσης υπόψη, τις επιχειρήσεις που κλείνουν πλέον οριστικά λόγω COCID19.
Ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σταθερά κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών, φθάνοντας τώρα τις 97.966, σημειώνοντας έτσι άνοδο κατά 60% συγκριτικά με την προηγούμενη της έκθεση, στις επιχειρήσεις που δεν πρόκειται να τεθούν ξανά σε λειτουργία.
«Συνολικά, τα δεδομένα της Yelp δείχνουν ότι το κλείσιμο των επιχειρήσεων συνέχισε να αυξάνεται κατά 34% συγκριτικά με την τελευταία μας έκθεση στα μέσα Ιουλίου», δήλωσε ο Justin Norman, αντιπρόεδρος της Yelp στο CNBC.
Η έκθεση του Σεπτεμβρίου 2020 σηματοδοτεί έξι μήνες από την 1η Μαρτίου, ημερομηνία που η Yelp όρισε σύμφωνα με τα δεδομένα της, ως την αρχή της επιχειρηματικής κρίσης.
Προκειμένου να συλλέξει δεδομένα κλεισίματος, η Yelp παρακολουθεί τις αλλαγές στις εργάσιμες ώρες ή τις περιγραφές στην εφαρμογή της, προσφέροντας μια άμεση εικόνα του αντίκτυπου που είχε η πανδημία στις μικρές επιχειρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης