Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Der Spiegel ρίχνει το ευρώ

Το Der Spiegel ρίχνει το ευρώ
Τελικά οι Γερμανοί φαίνεται να προσπαθούν να ανακόψουν την άνοδο του ευρώ, εκμεταλλευόμενοι για ακόμη ένα τρίμηνο την ελκυστικότητα των εξαγωγών τους από την υποχώρηση του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος.
Το σημερινό δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, όπου περιγράφεται με μελανά χρώματα η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας εξαιτίας των μέτρων λιτότητας, ασκεί σημαντικές πιέσεις στο ευρώ, καθώς επανήλθαν οι φόβοι για την πορεία του χρέους των χωρών μελών της ευρωζώνης.
Κι ενώ κατά καιρούς πολλά γερμανικά μέσα έχουν καταφερθεί εναντίον της Ελλάδας, η βαρύτητα του εν λόγω περιοδικού φαίνεται να είναι πολύ μεγαλύτερη καθώς εκφράζει σχεδόν στο σύνολο του τις θέσεις της γερμανικής κυβέρνησης. Αποτέλεσμα αυτού ήταν το ευρώ να υποχωρεί αυτήν την ώρα στο 1,2810 διλ, από 1,2853 δολ. χτες, ενώ έναντι του γιεν βρίσκεται στα 109,83 γιεν, από 109,84 γιεν χτες.
Τελικά τα θεμελιώδη σε πολλές χώρες της ευρωζώνης δεν έχουν σημειώσει σημαντική βελτίωση, παρατηρεί ο Tsutomu Soma της Okasan Securities, επισημαίνοντας ότι και η τεχνική ανάλυση του νομίσματος είναι πτωτική.
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικλό, «το πρόγραμμα λιτότητας έχει ανατρέψει την ζωή των Ελλήνων. Μισθοί και συντάξεις μειώθηκαν, οι φόροι αυξήθηκαν, οι άνθρωποι έχουν έτσι λιγότερα στη διάθεσή τους και σε μια χώρα όπου το 70 % της οικονομικής δραστηριότητας εξαρτάται από την ιδιωτική κατανάλωση, αυτό είναι καταστροφή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης