Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ποια επιπλέον μέτρα θα λάβει η Ιταλία για τον περιορισμό των κρουσμάτων κορωνοϊού

Ποια επιπλέον μέτρα θα λάβει η Ιταλία για τον περιορισμό των κρουσμάτων κορωνοϊού
Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο την Τρίτη 6/10
Η ιταλική κυβέρνηση πιθανότατα θα επιβάλει νέα περιοριστικά μέτρα στη χώρα τις επόμενες μέρες σε μία προσπάθεια να περιορίσει τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού, όπως δήλωσε την Κυριακή (4/1010/2020) ο υπουργός Υγείας Ρoberto Speramza.
Το υπουργικό συμβούλιο πρόκειται να συνεδριάσει την Τρίτη (6/10) για να αποφασίσει πώς θα ανταποκριθεί στην αύξηση των λοιμώξεων, με περιοχές της Νότιας Ιταλίας να φαίνονται για πρώτη φορά ευάλωτες στην ασθένεια.
«Η μάχη δεν έχει τελειώσει.
Δεν έχουμε δει τους αριθμούς άλλων ευρωπαϊκών χωρών …αλλά βρισκόμαστε σε μια φάση σημαντικής αναζωπύρωσης και η χώρα θα πρέπει να διαθέτει ένα πνεύμα ενότητας» δήλωσε ο Speranza στη RAI.
Τα υπό εξέταση μέτρα περιλαμβάνουν την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους σε ολόκληρη τη χώρα και την επαναφορά περιορισμών στις κοινωνικές συγκεντρώσεις.
«Οι μάσκες είναι θεμελιώδες ζήτημα» δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Υγείας.
Η μάσκα είναι υποχρεωτική επί του παρόντος σε πέντε μόνο από τις 20 περιοχές της Ιταλίας, κυρίως στο νότο.
Η Ιταλία κατέγραψε 2.844 νέα κρούσματα το Σάββατο (3/10), τον υψηλότερο αριθμό από τα τέλη Απριλίου, όταν η χώρα βρισκόταν σε εθνικό lockdown.
Αξιωματούχοι ανησυχούν για τα κρούσματα στο νότο, με την περιοχή της Καμπανίας και τη Νάπολη όπου καταγράφονται περισσότερες από 400 μολύνσεις τη μέρα.
Για να διατηρηθεί ο έλεγχος και να διασφαλιστεί η τήρηση των κανόνων κοινωνικής απόστασης, το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι στρατιώτες ενδέχεται να αναπτυχθούν μαζί με την αστυνομία σε ορισμένα σημεία.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης