Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διεθνής ανησυχία για τον κορωνοιό - Στα 35,07 εκατ. τα κρούσματα με 1,036 εκατ. νεκρούς - Στο «κόκκινο» η Ευρώπη, νέα μέτρα στην Νέα Υόρκη

Διεθνής ανησυχία για τον κορωνοιό - Στα 35,07 εκατ. τα κρούσματα με 1,036 εκατ. νεκρούς - Στο «κόκκινο» η Ευρώπη, νέα μέτρα στην Νέα Υόρκη
Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι νεκροί ξεπέρασαν τους 1,035 εκατομμύρια, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα υπερέβησαν τα 35 εκατ. ενώ οι άνθρωποι που νόσησαν και θεραπεύτηκαν, ξεπερνούν τα 24,3 εκατ.
(upd7) Παγκόσμια είναι η ανησυχία για τη σφοδρότητα του δεύτερου κύματος της πανδημίας τον κόσμο μετά και την είδηση οτι ο κορωνοΐός έχει «εισβάλλει» στο Λευκό Οίκο,  καθώς ο πρόεδρος Trump
νοσηλεύεται στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed του Μέριλαντ, αφού διαγνώστηκε θετικός στον ιό.

Κι ενώ ο ένας μετά τον άλλο οι συνεργάτες του προέδρου διαγιγνώσκονται θετικοί,  στις ΗΠΑ οι νεκροί αγγίζουν τους 210.000 και τα κρούσματα τα 7,4 εκατομμύρια ανθρώπους, με αύξηση κρουσμάτων να καταγράφεται σε 27 από τις 50 Πολιτείες τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Αύγουστο.
Σημειώνεται ότι πρώτη παγκοσμίως στη μακάβρια κατάταξη των κρατών που έχουν καταγράψει τους περισσότερους θανάτους και κρούσματα εξαιτίας της COVID-19, βρίσκονται οι ΗΠΑ και ακολουθούν η Βραζιλία και η Ινδία.
Μάλιστα, σε ΗΠΑ, Ινδία και Βραζιλία αναλογεί σχεδόν το 45% των θυμάτων της πανδημίας παγκοσμίως.

Στο «κόκκινο» και η Ευρώπη

Έξαρση κρουσμάτων όμως διαπιστώνεται και στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, με ολοένα και περισσότερες κυβερνήσεις να λαμβάνουν ή να προσανατολίζονται σε αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα ενώ ανεξέλεγκτη είναι η επιδημία και στην Ινδία, η οποία ξεπέρασε το φράγμα των 101.700 νεκρών.
Αντιθέτως, η Κίνα φαίνεται να έχει ξεπεράσει την επιδημία, καθώς καθημερινά αναφέρει ελάχιστα κρούσματα, τα οποία μάλιστα είναι εισαγόμενα.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι νεκροί ξεπέρασαν τους 1,035 εκατομμύρια, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα υπερέβησαν τα 35 εκατομμύρια ενώ οι άνθρωποι που νόσησαν και θεραπεύτηκαν, ξεπερνούν τα 24,3 εκατομμύρια.

Η εξάπλωση της πανδημίας με μια ματιά:

- Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται σε 35.067.740 και οι θάνατοι σε 1.036.689.
- Πρώτες οι ΗΠΑ σε κρούσματα με 7.403.437 και σε νεκρούς με 209.668
- Δεύτερη σε νεκρούς η Βραζιλία με 145.987 και τρίτη σε κρούσματα με 4.906.833
- Τρίτη σε νεκρούς η Ινδία με 101.782 και τέταρτο το Μεξικό με 78.880
- Ακολουθεί στην πέμπτη θέση το Ηνωμένο Βασίλειο με 42.407 νεκρούς
- Τέταρτη παγκοσμίως σε κρούσματα η Ρωσία με 1.209.039 – Στους 21.260 οι νεκροί
- Πέμπτη σε κρούσματα η Κολομβία με 848.147 και έκτο το Περού με 821.564
- Έβδομη η Αργεντινή με 790.818, όγδοη η Ισπανία με 789.932 και ένατο το Μεξικό με 757.953
- Δέκατη η Νότια Αφρική με 679.716
Image
Εφιάλτης για τις ΗΠΑ ο κορωνοϊός:  Πάνω από 209.600 οι νεκροί – Θετικός στον ιό ο Trump

Στις ΗΠΑ το σύνολο των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τα 7,39 εκατομμύρια, ενώ ο αριθμός των ασθενών που έχουν υποκύψει στη νόσο είναι πάνω από  τους 209.600, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο John Hopkins.
Οι μολύνσεις ανέρχονταν σε 7.399.459, ενώ ο απολογισμός της πανδημίας έχει φθάσει τους 209.610, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο της Βαλτιμόρης.
Ο υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων καταγράφεται στην Καλιφόρνια και ακολουθούν Τέξας και Φλόριντα με πάνω από 700.000 μολύνσεις η καθεμιά, ενώ η πολιτεία της Νέας Υόρκης μετρά 460.000 περιπτώσεις.
Επιπλέον, πάνω από 200.000 κρούσματα μόλυνσης έχουν καταγράψει οι πολιτείες Τζόρτζια, Ιλινόι, Αριζόνα, Βόρεια Καρολίνα και το Νιου Τζέρζι.
O πρόεδρος Donald Trump νοσηλεύεται στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed του Μέριλαντ.
Και μπορεί ο Trump να υποστήριζε πως οι ΗΠΑ πολύ σύντομα θα ξεπεράσουν την επιδημία και πως η χώρα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τα πρώτα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, ωστόσο οι επιστήμονες προειδοποιούν πως τα χειρότερα είναι μπροστά και οι επόμενοι μήνες θα είναι αυτοί θα δοκιμάσουν πραγματικά τις αντοχές του δημόσιου συστήματος υγείας.
Την ίδια στιγμή, ολοένα και περισσότερες Πολιτείες αναφέρουν έξαρση κρουσμάτων ενώ η Πολιτεία του Ουισκόνσιν βρίσκεται στο κόκκινο καθώς καταγράφει ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία και λαμβάνει νέα περιοριστικά μέτρα.
Πέρα όμως από το Ουισκόνσιν και η Πολιτεία της Βόρειας Ντακότας ανακοίνωσε αριθμό ρεκόρ όσον αφορά τις εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία ενώ και η Νότια Ντακότα ανακοίνωσε αύξηση ρεκόρ στον αριθμό των νέων κρουσμάτων.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως αύξηση κρουσμάτων καταγράφηκε σε 27 από τις 50 Πολιτείες των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με τον Αύγουστο, με το Ουισκόνσιν να αναφέρει αύξηση της τάξης του 111% στα κρούσματα.

Επιστροφή των περιοριστικών μέτρων στη Νέα Υόρκη

Επιστρέφουν στη Νέα Υόρκη δραστικά περιοριστικά μέτρα λόγω αυξημένων κρουσμάτων Covid -19 στην ευρύτερη περιοχή.
Οι απαγορεύσεις αφορούν τομείς της μεγαλούπολης και σε μικρότερο βαθμό άλλες περιοχές της πολιτείας.
Την Κυριακή (4/10/2020) ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης  Bill de Blasio αποκάλυψε πως στην πόλη θα κλείσουν τα σχολεία (λίγες μέρες μετά το άνοιγμά τους αλλά και οι επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στα σημεία, όπου παρατηρείται έξαρση των κρουσμάτων.
Το σχέδιο του δημάρχου, το οποίο πρέπει ακόμη να εγκριθεί από τον κυβερνήτη Andrew Cuomo,  σηματοδοτεί την πρώτη σημαντική αναστροφή στο σχέδιο ανοίγματος της πόλης από την έναρξη της επιδημίας, σύμφωνα με τους New York Times.
Τα δραστικά αφορούν 9 περιοχές της Νέας Υόρκης ενώ παρακολουθούνται προσεκτικά άλλες 11, με τον de Blasio να μιλά για λόγους «πραγματικής ανησυχίας».
Στις 9 πληγείσες περιοχές επίσης θα τεθούν εκ νέου περιορισμοί στη λειτουργία της εστίασης.
Image
Αντιμέτωπη με το δεύτερο κύμα της επιδημίας η Ευρώπη

Αντιμέτωπη με το δεύτερο κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού είναι η Ευρώπη, καθώς μια σειρά κρατών καταγράφουν έξαρση και νέα ρεκόρ όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων.
Η Γερμανία αναφέρει καθημερινά πολύ υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων που ξεπερνούν ακόμα και τις μολύνσεις που καταγράφονταν τον περασμένο Απρίλιο, γεγονός που ενισχύει τον προβληματισμό των αρχών για την εξέλιξη της επιδημίας με τους ειδικούς να καλούν τους πολίτες να τηρούν τις αποστάσεις και τους κανόνες προσωπικής υγιεινής.
Άσχημα νέα από την  Ιταλία με αφορμή το άλμα στα ημερήσια κρούσματα λόγω της νέας πανδημίας.
Η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως επεκτείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην χώρα έως τα τέλη Ιανουαρίου του 2021, κίνηση που της επιτρέπει να λαμβάνει άμεσα αποφάσεις για την αντιμετώπιση της επιδημίας.
Με φόντο τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού η ιταλική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει το ωράριο λειτουργίας καφέ και εστιατορίων σε περιοχές με υψηλό αριθμό κρουσμάτων.
Επίσης σχεδιάζει την επέκταση του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης προστατευτικής μάσκας σε ανοικτούς χώρους, στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας.
Στην Ισπανία , oι νέοι περιορισμοί που τέθηκαν σε ισχύ την Παρασκευή (2/10/2020) για τον περιορισμό των κρουσμάτων κορωνοϊού  έχουν ως αποτέλεσμα να χάνονται 18.000 θέσεις εργασίας και 750 εκατομμύρια ευρώ σε έσοδα κάθε εβδομάδα,  ανακοίνωσε η περιφερειακή κυβέρνηση της Μαδρίτης σε αγωγή που κατέθεσε την ίδια μέρα.
Η περιφερειακή διοίκηση επιδιώκει να ανατρέψει μια σειρά περιορισμών που επέβαλε η εθνική κυβέρνηση, όπως το κλείσιμο μπαρ και η μείωση της πληρότητας των εστιατορίων στο 50%.
Οι περιορισμοί που τέθηκαν σε ισχύ,  εμποδίζουν τους κατοίκους να εισέλθουν ή να εγκαταλείψουν 10 πόλεις της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Μαδρίτης και επιτρέπουν μόνο μετάβαση στην εργασία και τα σχολεία των παιδιών.
Οι ξένοι επισκέπτες μπορούν ακόμα να πετούν στη Μαδρίτη.
Η περιφερειακή κυβέρνηση υιοθέτησε τα νέα περιθώρια, ζητώντας δικαστική απόφαση για την αναστολή τους, υποστηρίζοντας ότι επιβλήθηκαν χωρίς την απαιτούμενη ομόφωνη συναίνεση των 17 περιφερειών της Ισπανίας που είναι κυρίως υπεύθυνες για τις υπηρεσίες υγείας.
Στη Βρετανία με σφοδρότητα επελαύνει και το δεύτερο κύμα που προσεγγίζει το μισό εκατομμύριο κρούσματα, 482.658 επιβεβαιωμένα και με 42.407 θύματα, αν και μελέτη από το Imperial College του Λονδίνου αναφέρει πως φαίνεται μια μείωση των μολύνσεων στην Αγγλία.
Πάντως, η κυβέρνηση του Boris Johnson έχει αφήσει ανοιχτό το σενάριο ενός καθολικού κοινωνικού lockdown στις περισσότερες περιοχές της βόρειας Βρετανίας και ενδεχομένως και στο Λονδίνο.
Στο πλαίσιο των μέτρων αυτών αναμένεται να κλείσουν για δύο εβδομάδες όλες οι παμπ, τα εστιατόρια και τα μπαρ, ενώ ανάμεσα στα μέτρα, αναμένεται να είναι και η απαγόρευση στους πολίτες να συναντώνται σε κλειστούς χώρους στις περιπτώσεις εκείνες που δεν έχει γίνει ήδη αυτή η σύσταση..
Στη Γαλλία, όπου η επιδημία είναι σε έξαρση, η χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους έχει καταστεί υποχρεωτική στο Παρίσι και σε άλλες μεγάλες πόλεις, ενώ στη Μασσαλία όλα τα μπαρ και τα εστιατόρια παρέμειναν κλειστά κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και θα παραμείνουν για δύο εβδομάδες.
Το Παρίσι και τα κοντινά του προάστια μπορεί να μπουν στη ζώνη μέγιστου συναγερμού για την επιδημία Covid ήδη από τη Δευτέρα 5/10, αν επιβεβαιωθεί ότι συνεχίζεται η διασπορά της επιδημίας στην περιοχή αυτή, δήλωσε την Πέμπτη 1/10, ο Γάλλος υπουργός Υγείας Olivier Verin.
Η πρωτεύουσα και τα κοντινά της προάστια «ξεπέρασαν και τα τρία όρια που μπορούν να αντιστοιχούν στη ζώνη μέγιστου συναγερμού», δήλωσε ο Verin κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ωστόσο μόνο «εδώ και λίγες ώρες».
Image
Στο Βέλγιο, οι αρχές των Βρυξελλών έλαβαν αυστηρότερα μέτρα, σύμφωνα με τα οποία τα μπαρ και τα καφέ θα κλείνουν στις 23:00, ενώ από την ίδια ώρα και μέχρι τις 6 το πρωί απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων.
Παράλληλα δεν επιτρέπεται η κατανάλωση φαγητού στις υπαίθριες αγορές ενώ όσον αφορά στα καταστήματα που πωλούν φαγητό ή ποτό, αυτά μπορούν να παραμένουν ανοιχτά μέχρι τις 22:00.
Στις 6 Οκτωβρίου θα υπάρξει εκ νέου αξιολόγηση για αναπροσαρμογή των περιορισμών.
Στην Ολλανδία μετά την έκρηξη των κρουσμάτων, η χρήση μάσκας συστήνεται ισχυρά για τους κλειστούς δημόσιους χώρους, όπως καταστήματα, μουσεία, σταθμοί και αεροδρόμια.
Στην Ολλανδία πλέον απαγορεύεται να δέχεται κανείς περισσότερους από τέσσερις ανθρώπους στο σπίτι του ή να παρακολουθήσει στο γήπεδο μια αθλητική διοργάνωση, ενώ τα μπαρ και τα εστιατόρια θα κλείνουν στις 22:00.
Στην Τσεχία, όπου τις δύο τελευταίες εβδομάδες τα κρούσματα αυξάνονται με τον δεύτερο ταχύτερο ρυθμό στην Ευρώπη, οι αρχές επανέφεραν κάποια μέτρα για να περιορίσουν την εξάπλωση των κρουσμάτων, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας και οι αυστηρότεροι περιορισμοί στις ώρες λειτουργίας των μπαρ.
Η Σουηδία απέφυγε την επιβολή καραντίνας, επιτρέποντας τη λειτουργία των περισσότερων σχολείων, εστιατορίων και επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Εκτός ελέγχου ο κορωνοϊός στην Ινδία – Ξεπέρασαν τους 101.ο00 οι θάνατοι – Πάνω από 6,54 εκατ. τα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό
   

Στην Ινδία, που κατατάσσεται τρίτη παγκοσμίως στη μακάβρια κατάταξη των κρατών που έχουν καταγράψει τους περισσότερους θανάτους εξαιτίας της COVID-19, πίσω από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, ο απολογισμός των θυμάτων πανδημίας ξεπέρασε τις 101.000.
Στην Ινδία ο αριθμός των κρουσμάτων της COVID-19 ξεπέρασε το όριο των 6,5 εκατ., φθάνοντας τα 6.549.373, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία του ομοσπονδιακού υπουργείου Υγείας.
Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν στη χώρα 75.829 νέα περιστατικά κορωνοϊού και 940 νέοι θάνατοι.
Συνολικά στην Ινδία οι νεκροί έφθασαν τους 101.782.
Η επιδημία είναι εκτός ελέγχου  στην Ινδία, αν και η κυβέρνηση Modi προχωρά στην άρση περιοριστικών μέτρων σε μια προσπάθεια να τονώσει την οικονομία, η οποία υπέστη τη μεγαλύτερη ύφεση της στο β’ τρίμηνο του 2020.
Σημειώνεται πως η Ινδία είναι η δεύτερη χώρα παγκοσμίως με τα περισσότερα κρούσματα και η τρίτη όσον αφορά τους θανάτους.

Θεριεύει ο κορωνοϊός στη Λατινική Αμερική – Πάνω από 20.000 οι νεκροί στην Αργεντινή

Θεριεύει ο κορωνοϊός στη Λατινική Αμερική, με τουλάχιστον πέντε κράτη να βρίσκονται πραγματικά στο κόκκινο.
Στη Βραζιλία το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο κατέγραψε άλλους 599 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 26.310 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
Συνολικά η Βραζιλία μετρά 145.987 νεκρούς επί συνόλου 4.906.833 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.
Πρόκειται για τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό νεκρών στον κόσμο και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο.
Εξίσου δύσκολη και η κατάσταση στο Μεξικό, όπου τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 έφθασαν  τα 757.953 καθώς το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 4.863 νέες μολύνσεις.
Οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 ανέρχονται σε 78.880, καθώς οι αρχές κατέγραψαν 388 θανάτους τις προηγούμενες 24 ώρες.
Αλλά και η Αργεντινή βρίσκεται στο κόκκινο, καθώς οι νεκροί ξεπέρασαν τους 20.700.
Η Αργεντινή, η οποία μέχρι πρόσφατα χαρακτηριζόταν υπόδειγμα για τον τρόπο που αντιμετώπισε την πανδημία, συγκαταλέγεται πλέον σε μια από αυτές που έχουν υποστεί τα βαρύτερα πλήγματα στον κόσμο.
Η χώρα της Λατινικής Αμερικής, η οποία επιβράδυνε την εξάπλωση επιβάλλοντας αυστηρά περιοριστικά μέτρα τον Μάρτιο, έχει συνολικά καταγράψει 790.818 κρούσματα και οι νεκροί εξαιτίας της πανδημίας συνολικά αυξήθηκαν έτσι σε 20.795.
Ο μέσος όρος των ημερήσιων επιβεβαιωμένων μολύνσεων συνεχίζει να αυξάνεται, παρότι σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής η εξάπλωση επιβραδύνεται.

Κίνα: Σε ύφεση η επιδημία του κορωνοϊού – Ακόμη 16 κρούσματα μόλυνσης σε 24 ώρες

Σε ύφεση είναι η επιδημία του κορωνοϊού στην Κίνα, όπου το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 16 εισαγόμενα κρούσματα.
Στην ηπειρωτική Κίνα καταγράφηκαν 16 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ως τα μεσάνυχτα  του Σαββάτου 3/10, από 10 την προηγουμένη, όπως ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Υγείας, διευκρινίζοντας ότι όλα ήταν «εισαγόμενα», όρος που σημαίνει ότι εντοπίστηκαν μεταξύ ταξιδιωτών από το εξωτερικό μετά την είσοδό τους στην κινεζική επικράτεια.
Δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19.
Στο μεταξύ, 10 ασθενείς, ισάριθμοι με την προηγουμένη, κρίθηκε πως ανέρρωσαν και πήραν εξιτήρια από τα νοσοκομεία, με το σύνολο των ανθρώπων που θεωρείται πως αποθεραπεύτηκαν να φθάνει τους 80.621, ενώ συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε δομές υγείας 195 ασθενείς.
Στην Κίνα οι νεκροί από τη νόσο είναι 4.634 επί συνόλου 85.450 μολύνσεων.

Image
Ρωσία: Ξεκινούν οι κλινικές δοκιμές για το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοΐού - Ξεπέρασε τις 10.000 ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων

Στη Ρωσία καταγράφηκαν ακόμη 10.499 νέα κρούσματα κορωνοϊού,  που αποτελεί τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμός νέων περιστατικών Covid-19 από τις 15 Μαΐου.
Το ρωσικό κέντρο διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 107 ακόμα θάνατοι, ανεβάζοντας έτσι τον επίσημο συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα σε 21.358.
Στο μεταξύ, στη  φάση ΙΙΙ των κλινικών δοκιμών περνά η Ρωσία για το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, που κατοχυρώθηκε με την επίσημη ονομασία EpiVakCorona και αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο ιολογίας και επιδημιολογίας Vector της Σιβηρίας, στο διάστημα Νοεμβρίου –Δεκεμβρίου.
Όπως ανακοίνωσε η ρωσική ρυθμιστική αρχή προστασίας του καταναλωτή Rospotrebnadzor, οι κλινικές δοκιμές θα ξεκινήσουν στην περιοχή της Σιβηρίας με την συμμετοχή 5.000 εθελοντών ηλικίας 18-60 ετών και θα συνεχιστούν σε άλλες περιοχές. Στις δοκιμές αυτές δεν θα συμμετάσχουν παιδιά και γυναίκες σε ενδιαφέρουσα.
Οι κλινικές δοκιμές της εν λόγω φάσης θα διαρκέσουν έξι μήνες ενώ οι κλινικές δοκιμές της φάσης ΙΙ του εμβολίου ολοκληρώθηκαν τηνΤετάρτη (30/9).

Γερμανία: Eπιστήμονες ανακάλυψαν εξαιρετικά αποτελεσματικά αντισώματα κατά του κορωνοϊού

Όλος ο κόσμος ελπίζει σε ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και διεξάγονται σχετικές έρευνες παγκοσμίως.
Προφανώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να ανακτήσουμε ένα κομμάτι κανονικότητας στο μέλλον.
Καλά νέα έρχονται από επιστήμονες του νοσοκομείου Charité του Βερολίνου και από το Γερμανικό Κέντρο Νευροεκφυλιστικών ασθενειών» (DKNE).
Οι ερευνητές τους βρήκαν εξαιρετικά αποτελεσματικά αντισώματα στο αίμα ατόμων που έχουν ασθενήσει από τον κορωνοϊό.
«Στο μέλλον, αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την προστασία των ανθρώπων, ώστε να μην ασθενήσουν από τον ιό και να τους προστατεύσουν από τις συνέπειές του με τον λεγόμενο παθητικό εμβολιασμό», είπε σε συνέντευξή του στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTL o Δρ. Jacob Kreie, συντονιστής του ερευνητικού προγράμματος αντισωμάτων.
Τα αντισώματα χρησιμοποιούνται ως παθητικό εμβόλιο και για άλλες ασθένειες.
Το πλεονέκτημα είναι ότι επιδρούν αμέσως, προσφέρουν όμως μόνο προσωρινή προστασία, διότι το σώμα δεν τα παράγει το ίδιο, όπως συμβαίνει με άλλους εμβολιασμούς, αλλά προέρχονται από έξω για να καταπολεμήσουν τον κορωνοϊό.
«Εάν επιβεβαιωθούν τα πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα του πειράματος σε ζώα, τα αντισώματα θα μπορούσαν στη συνέχεια να δοκιμαστούν σε κλινικές μελέτες σε ανθρώπους ήδη από το επόμενο έτος», όπως τόνισε ο  Δρ. Jacob Kreie στο RTL.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης