Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΥ: Πολύ δύσκολοι οι επόμενοι μήνες – Έξαρση σε ΗΠΑ, ΕΕ, εξιτήριο για Trump – Στα 1,04 εκατ. οι νεκροί, 35 εκατ. τα κρούσματα

ΠΟΥ: Πολύ δύσκολοι οι επόμενοι μήνες – Έξαρση σε ΗΠΑ, ΕΕ, εξιτήριο για Trump – Στα 1,04 εκατ. οι νεκροί, 35 εκατ. τα κρούσματα
Στο κόκκινο η Ευρώπη, νέοι περιορισμοί στο Παρίσι – Σε ύφεση η επιδημία σε Κίνα, Αυστραλία
Με ταχύτητα συνεχίζει να εξαπλώνεται η επιδημία του κορωνοϊού στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να προειδοποιεί στη σημερινή του ανακοίνωση πως τα δύσκολα είναι μπροστά μας με την έξαρση του δεύτερου κύματος.
Τα δύσκολα φαίνεται πως πέρασαν και για τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, ο οποίος στις 18:30 τοπική ώρα χθες Δευτέρα έλαβε το εξιτήριό του από το στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed όπου νοσηλεύεται από την Παρασκευή 2/10 με συμπτώματα κορωνοϊού μόλις λίγες ώρες αφότου διαγνώστηκε με Covid-19 το προηγούμενο βράδυ της Πέμπτης.
Οι θεράποντες ιατροί του Trump εμφανίζονται αισιόδοξοι για την υγεία του Αμερικάνου προέδρου η οποία μετά την επιδείνωση της Παρασκευής, άρχισε να ανακάμπτει ταχύτατα.
Και ενώ τα μηνύματα για την περαιτέρω πορεία της υγείας του Trump είναι αισιόδοξα, δεν ισχύει το ίδιο και για την υπόλοιπη χώρα, καθώς ολοένα και περισσότερες Πολιτείες αναφέρουν αύξηση μολύνσεων, με 9 να κάνουν λόγο για ρεκόρ κρουσμάτων, τη στιγμή που η Νέα Υόρκη προσανατολίζεται σε λήψη περιοριστικών μέτρων σε 9 συνοικίες αρχής γενομένης από την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου.
Προβληματική όμως είναι η κατάσταση και στην Ευρώπη, καθώς πολλές χώρες προσανατολίζονται σε νέα μέτρα και περιορισμούς μια και καταγράφεται συνεχής αύξηση των κρουσμάτων.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως από σήμερα Τρίτη 6/10 όλα τα μπαρ στο Παρίσι θα είναι κλειστά ύστερα από την έξαρση κρουσμάτων, στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη Μαδρίτη πολλές συνοικίες έχουν τεθεί σε lockdown ενώ στην Ιταλία εξετάζεται πλέον να επιβληθεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού.
Πέρα από την Αμερική και την Ευρώπη, στο «κόκκινο» παραμένουν η Λατινική Αμερική και η Ινδία ενώ πολύ καλύτερη είναι η εικόνα σε Κίνα, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, οι οποίες μάλιστα αίρουν και τα τελευταία περιοριστικά μέτρα καθώς η επιδημία είναι σε ύφεση.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι νεκροί ξεπέρασαν τους 1,039 εκατομμύρια, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα υπερέβησαν τα 35 εκατομμύρια ενώ οι άνθρωποι που νόσησαν και θεραπεύτηκαν, ξεπερνούν τα 24,5 εκατομμύρια.

Η εξάπλωση της πανδημίας με μια ματιά:

- Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται σε 35.333.085 και οι θάνατοι σε 1.039.000
- Πρώτες οι ΗΠΑ σε κρούσματα με 7.447.363 και σε νεκρούς με 210.043
- Δεύτερη σε νεκρούς η Βραζιλία με 146.352 και τρίτη σε κρούσματα με 4.915.289
- Τρίτη σε νεκρούς η Ινδία με 102.685 και τέταρτο το Μεξικό με 79.088
- Ακολουθεί στην πέμπτη θέση το Ηνωμένο Βασίλειο με 42.440 νεκρούς
- Τέταρτη παγκοσμίως σε κρούσματα η Ρωσία με 1.225.889 – Στους 21.475 οι νεκροί
- Πέμπτη σε κρούσματα η Κολομβία με 855.052 και έκτο το Περού με 828.169
- Έβδομη η Αργεντινή με 798.486, όγδοη η Ισπανία με 789.932 και ένατο το Μεξικό με 761.665
- Δέκατη η Νότια Αφρική με 681.289
Image
ΠΟΥ: Πολύ δύσκολη η περίοδος που έρχεται λόγω των εξάρσεων - 1 στους 10 ανθρώπους έχει μολυνθεί από Covid-19

Περίπου 1 στους 10 ανθρώπους ίσως έχει προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό, αφήνοντας τη μεγάλη πλειονότητα του παγκόσμιου πληθυσμού ευάλωτη στην COVID-19, ανέφερε χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).
Ο Mike Ryan, ο επικεφαλής ειδικός του ΠΟΥ για τη διαχείριση έκτακτων καταστάσεων, είπε στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Οργανισμού ότι εντείνονται οι εξάρσεις σε τμήματα της νοτιοανατολικής Ασίας και ότι οι αριθμοί κρουσμάτων και θανάτων βρίσκονται σε άνοδο σε τμήματα της Ευρώπης και της περιοχής της ανατολικής Μεσογείου.
«Σύμφωνα με τις σημερινές καλύτερες εκτιμήσεις μας, περίπου το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού ίσως έχει μολυνθεί από αυτό τον ιό.
Διαφέρει ανάλογα τη χώρα, διαφέρει από αστική σε αγροτική περιοχή, διαφέρει ανάλογα τις ομάδες.
Αλλά αυτό που πράγματι σημαίνει είναι ότι η μεγάλη πλειονότητα του κόσμου παραμένει σε κίνδυνο», δήλωσε ο Ryan.
«Οδηγούμαστε προς μια δύσκολη περίοδο.
Η ασθένεια συνεχίζει να εξαπλώνεται».
Ο ΠΟΥ έχει καταρτίσει έναν κατάλογο ειδικών που θα λάβουν μέρος στη διεθνή αποστολή στην Κίνα προκειμένου να ερευνήσουν την προέλευση του κορωνοϊού και τον έχει υποβάλει προς εξέταση στις κινεζικές αρχές, δήλωσε ο ίδιος.

ΗΠΑ: Μια ανάσα από τους 210.000 νεκρούς από κορωνοϊό – Ρεκόρ κρουσμάτων σε 9 Πολιτείες



Με τον πρόεδρο Donald Trump να έχει «χτυπηθεί» από τον κορωνοϊό και να παραμένει στο νοσοκομείο, αν και θεωρείται πιθανό να λάβει εξιτήριο χθες Δευτέρα 5/10, οι ΗΠΑ βρίσκονται  ανάσα από τους 210.000 νεκρούς.
Και ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ήδη ξεπεράσει τα 7,42 εκατομμύρια, 9 Πολιτείες ανακοίνωσαν ρεκόρ κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα.
Πρόκειται κυρίως για Μεσοδυτικές και Δυτικές Πολιτείες, οι οποίες βλέπουν ήδη τις συνέπειες από τις πρώτες χαμηλές θερμοκρασίες που αναγκάζουν τους πολίτες να κάνουν ολοένα και περισσότερες δραστηριότητες σε κλειστούς χώρους.
Είναι χαρακτηριστικό πως το περασμένο Σάββατο, τέσσερις Πολιτείες – Κεντάκι, Μινεσότα, Μοντάνα και Ουισκόνσιν – ανακοίνωσαν ρεκόρ κρουσμάτων ενώ σε εθνικό επίπεδο καταγράφηκαν σχεδόν 49.000 νέες μολύνσεις, αριθμός που ήταν και ο υψηλότερος για διάστημα επτά εβδομάδων.
Αλλά και οι Πολιτείες του Κάνσας, της Νεμπράσκα, του Νιου Χαμσάιρ, της Νότιας Ντακότα και του Ουαιόμινγκ ανέφεραν ρεκόρ κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα τη στιγμή που μόλις 18 Πολιτείες αναφέρουν πως δεν έχουν αύξηση κρουσμάτων.
Μια από αυτές είναι και η Νέα Υόρκη, αν και ο δήμαρχος Bill de Blasio είπε ότι θα κλείσει τις μη απαραίτητες επιχειρήσεις και τα σχολεία σε 9 συνοικίες της πόλης, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Τετάρτη 7 Οκτωβρίου.
Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανή έξαρση της επιδημίας λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που θα έχουν ως αποτέλεσμα, πολλές δραστηριότητες να γίνονται σε κλειστούς χώρους.
Σημειώνεται πως οι ΗΠΑ αναφέρουν περίπου 42.600 νέα κρούσματα και 700 θανάτους κατά μέσο όρο κάθε ημέρα, έναντι 35.000 μολύνσεων και 800 θανάτων στα μέσα Σεπτεμβρίου.
Image
Αντιμέτωπη με το δεύτερο κύμα της επιδημίας η Ευρώπη - Νέα περιοριστικά μέτρα - Κλείνουν τα μπαρ στο Παρίσι

Αντιμέτωπη με το δεύτερο κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού είναι η Ευρώπη, καθώς μια σειρά κρατών καταγράφουν έξαρση και νέα ρεκόρ όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων.
Η Γερμανία αναφέρει καθημερινά πολύ υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων που ξεπερνούν ακόμα και τις μολύνσεις που καταγράφονταν τον περασμένο Απρίλιο, γεγονός που ενισχύει τον προβληματισμό των αρχών για την εξέλιξη της επιδημίας με τους ειδικούς να καλούν τους πολίτες να τηρούν τις αποστάσεις και τους κανόνες προσωπικής υγιεινής.
Άσχημα νέα από την  Ιταλία με αφορμή το άλμα στα ημερήσια κρούσματα λόγω της νέας πανδημίας.
Η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως επεκτείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην χώρα έως τα τέλη Ιανουαρίου του 2021, κίνηση που της επιτρέπει να λαμβάνει άμεσα αποφάσεις για την αντιμετώπιση της επιδημίας.
Με φόντο τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού η ιταλική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει το ωράριο λειτουργίας καφέ και εστιατορίων σε περιοχές με υψηλό αριθμό κρουσμάτων.
Επίσης σχεδιάζει την επέκταση του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης προστατευτικής μάσκας σε ανοικτούς χώρους, στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας.
Στην Ισπανία , oι νέοι περιορισμοί που τέθηκαν σε ισχύ την Παρασκευή (2/10/2020) για τον περιορισμό των κρουσμάτων κορωνοϊού  έχουν ως αποτέλεσμα να χάνονται 18.000 θέσεις εργασίας και 750 εκατομμύρια ευρώ σε έσοδα κάθε εβδομάδα,  ανακοίνωσε η περιφερειακή κυβέρνηση της Μαδρίτης σε αγωγή που κατέθεσε την ίδια μέρα.
Η περιφερειακή διοίκηση επιδιώκει να ανατρέψει μια σειρά περιορισμών που επέβαλε η εθνική κυβέρνηση, όπως το κλείσιμο μπαρ και η μείωση της πληρότητας των εστιατορίων στο 50%.
Οι περιορισμοί που τέθηκαν σε ισχύ,  εμποδίζουν τους κατοίκους να εισέλθουν ή να εγκαταλείψουν 10 πόλεις της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Μαδρίτης και επιτρέπουν μόνο μετάβαση στην εργασία και τα σχολεία των παιδιών.
Οι ξένοι επισκέπτες μπορούν ακόμα να πετούν στη Μαδρίτη.
Η περιφερειακή κυβέρνηση υιοθέτησε τα νέα περιθώρια, ζητώντας δικαστική απόφαση για την αναστολή τους, υποστηρίζοντας ότι επιβλήθηκαν χωρίς την απαιτούμενη ομόφωνη συναίνεση των 17 περιφερειών της Ισπανίας που είναι κυρίως υπεύθυνες για τις υπηρεσίες υγείας.
Στη Βρετανία με σφοδρότητα επελαύνει και το δεύτερο κύμα που προσεγγίζει το μισό εκατομμύριο κρούσματα, ενώ νέα περιοριστικά μέτρα εξετάζονται για τη Βόρεια Ιρλανδία.
Πάντως, η κυβέρνηση του Boris Johnson έχει αφήσει ανοιχτό το σενάριο ενός καθολικού κοινωνικού lockdown στις περισσότερες περιοχές της βόρειας Βρετανίας και ενδεχομένως και στο Λονδίνο.
Στο πλαίσιο των μέτρων αυτών αναμένεται να κλείσουν για δύο εβδομάδες όλες οι παμπ, τα εστιατόρια και τα μπαρ, ενώ ανάμεσα στα μέτρα, αναμένεται να είναι και η απαγόρευση στους πολίτες να συναντώνται σε κλειστούς χώρους στις περιπτώσεις εκείνες που δεν έχει γίνει ήδη αυτή η σύσταση..
Στη Γαλλία, όπου η επιδημία είναι σε έξαρση, η χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους έχει καταστεί υποχρεωτική στο Παρίσι και σε άλλες μεγάλες πόλεις, ενώ στη Μασσαλία όλα τα μπαρ και τα εστιατόρια παρέμειναν κλειστά κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και θα παραμείνουν για δύο εβδομάδες.
Μάλιστα από αύριο Τρίτη 6/10 όλα τα μπαρ στο Παρίσι θα είναι κλειστά καθώς η πόλη και τα κοντινά του προάστια έχουν τεθεί σε μέγιστο συναγερμό.
Image
Στο Βέλγιο, οι αρχές των Βρυξελλών έλαβαν αυστηρότερα μέτρα, σύμφωνα με τα οποία τα μπαρ και τα καφέ θα κλείνουν στις 23:00, ενώ από την ίδια ώρα και μέχρι τις 6 το πρωί απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων.
Παράλληλα δεν επιτρέπεται η κατανάλωση φαγητού στις υπαίθριες αγορές ενώ όσον αφορά στα καταστήματα που πωλούν φαγητό ή ποτό, αυτά μπορούν να παραμένουν ανοιχτά μέχρι τις 22:00.
Αύριο Τρίτη 6 Οκτωβρίου θα υπάρξει εκ νέου αξιολόγηση για αναπροσαρμογή των περιορισμών.
Στην Ολλανδία μετά την έκρηξη των κρουσμάτων, η χρήση μάσκας συστήνεται ισχυρά για τους κλειστούς δημόσιους χώρους, όπως καταστήματα, μουσεία, σταθμοί και αεροδρόμια.
Στην Ολλανδία πλέον απαγορεύεται να δέχεται κανείς περισσότερους από τέσσερις ανθρώπους στο σπίτι του ή να παρακολουθήσει στο γήπεδο μια αθλητική διοργάνωση, ενώ τα μπαρ και τα εστιατόρια θα κλείνουν στις 22:00.
Στην Τσεχία, όπου τις δύο τελευταίες εβδομάδες τα κρούσματα αυξάνονται με τον δεύτερο ταχύτερο ρυθμό στην Ευρώπη, οι αρχές επανέφεραν κάποια μέτρα για να περιορίσουν την εξάπλωση των κρουσμάτων, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας και οι αυστηρότεροι περιορισμοί στις ώρες λειτουργίας των μπαρ.
Η Σουηδία απέφυγε την επιβολή καραντίνας, επιτρέποντας τη λειτουργία των περισσότερων σχολείων, εστιατορίων και επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ρωσία: Ρεκόρ κρουσμάτων και νέα μέτρα – Στο κόκκινο η Μόσχα

Έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφεται στη Ρωσία, η οποία βλέπει την επιδημία να επιστρέφει στα επίπεδα του περασμένου Μαΐου.
Είναι χαρακτηριστικό πως το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 10.888 μολύνσεις, αριθμός που είναι και ο υψηλότερος από τις 12 Μαΐου.
Από τα κρούσματα αυτά, τα 3.537 εντοπίστηκαν στη Μόσχα ενώ παράλληλα έγινε γνωστό πως σε εθνικό επίπεδο κατέληξαν 117 άνθρωποι τις τελευταίες 24 ώρες.
Πάντως και παρά την έξαρση της επιδημίας, οι αρχές της Ρωσίας δεν είναι διατεθειμένες να προχωρήσουν στη λήψη πιο αυστηρών περιοριστικών μέτρων.
Στη Μόσχα, η οποία βρίσκεται στο «κόκκινο», οι αρχές κάλεσαν τις επιχειρήσεις να εφαρμόσουν το μέτρο της τηλεργασίας τουλάχιστον στο 30% των εργαζόμενων τους έως τις 28/10 ενώ αποφασίστηκε να παραταθούν κατά δύο εβδομάδες οι σχολικές διακοπές.
Παράλληλα, τα σχολεία στη Μόσχα θα συνεχίσουν τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων ενώ επαναδιατυπώθηκε η σύσταση στους ηλικιωμένους κατοίκους και στις ευάλωτες ομάδες να μη βγαίνουν από το σπίτι τους.
Συνολικά, μέχρι χθες έχουν καταγραφεί στη Ρωσία 1.225.889 κρούσματα κορωνοϊού και 21.475 θάνατοι.

Στα 6,63 εκατ. τα κρούσματα στην Ινδία

Ραγδαία και ανεξέλεγκτα εξαπλώνεται η επιδημία του κορωνοϊού στην Ινδία, η οποία είναι δεύτερη παγκοσμίως σε κρούσματα και τρίτη σε θανάτους.
Το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 74.442 νέα κρούσματα, με το σύνολο τους να υπολογίζεται σε 6,63 εκατομμύρια, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα υπέκυψαν στην COVID-19 άλλοι 903 ασθενείς, με το σύνολο τους να υπολογίζεται σε 102.685.
Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στην Ινδία έσπασε το φράγμα των 100.000 θανάτων το Σάββατο.
Την περασμένη εβδομάδα οι αρχές της Ινδίας χαλάρωσαν κάποια ακόμη περιοριστικά μέτρα, καθώς επιτράπηκε ιδίως στις κυβερνήσεις αρκετών ομόσπονδων κρατών να ανοίξουν σχολεία και κινηματογράφους.

Καλπάζει ο κορωνοϊός στη Λατινική Αμερική – Στο κόκκινο η Βραζιλία με 147.000 θανάτους

Στο κόκκινο βρίσκεται η Λατινική Αμερική, η οποία αποτελεί την πλέον πληττόμενη περιοχή παγκοσμίως λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.
Στη Βραζιλία, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο κατέγραψε 365 νέους θανάτους ασθενών εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού να φθάνει τους 146.352.
Παράλληλα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 αυξήθηκαν κατά 8.456 στα 4.915.289.
Εξίσου δύσκολη είναι η κατάσταση και στο Μεξικό, το οποίο παραμένει τέταρτο παγκοσμίως όσον αφορά τον αριθμό των νεκρών.
Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 3.712 περιπτώσεις μόλυνσης και 208 θάνατοι με αποτέλεσμα το σύνολο των θυμάτων να ανέρχεται σε 79.088 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 761.665.
Όμως ο κορωνοϊός καλπάζει στο μεγαλύτερο μέρος της Λατινικής Αμερικής.
Η Κολομβία είναι πέμπτη παγκοσμίως σε κρούσματα και ακολουθεί στην έκτη θέση το Περού και η Αργεντική στην έβδομη.
Την ίδια στιγμή, η Χιλή ανακοίνωσε ότι  τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 60 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 με το σύνολο των θυμάτων να ανέρχεται σε 12.979 .
Το ίδιο διάστημα, επιβεβαιώθηκαν άλλα 1.708 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των περιπτώσεων να φθάνει τις 470.179.
Image    
Νέα Ζηλανδία: Αίρονται και τα τελευταία μέτρα

Την άρση και των τελευταίων περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί στο Auckland, το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε η πρωθυπουργός Jacinda Ardern.
Σύμφωνα με την Ardern, οι περιορισμοί θα αρθούν στις 23:59 μεθαύριο Τετάρτη 7 Οκτωβρίου και το Auckland που είχε βρεθεί στο επίκεντρο της επιδημίας θα θα επανέλθει στο ίδιο επίπεδο επαγρύπνησης με την υπόλοιπη χώρα.
Η Νέα Ζηλανδία, χώρα πέντε εκατομμυρίων κατοίκων, κατάφερε να απαλλαγεί από τον ιό για 102 ημέρες, όμως νέο ξέσπασμα τον Αύγουστο στην Auckland ανάγκασε την κυβέρνηση να επιβάλλει lockdown στην πόλη.
Τα μέτρα χαλάρωσαν μετά τη σταδιακή μείωση του αριθμού των κρουσμάτων και οδεύουν σε πλήρη άρση δεδομένου ότι έχει να αναφερθεί κρούσμα στην πόλη εδώ και 10 συνεχόμενες ημέρες.
Σημειώνεται ότι η Νέα Ζηλανδία μετρά 1.499 κρούσματα και 25 θανάτους λόγω του κορωνοϊού.

Αυστραλία: Σε ύφεση η επιδημία κορωνοϊού στη Βικτόρια – Αίρονται οι περιορισμοί, αυξάνονται τα τεστ

Σε ύφεση παραμένει η επιδημία του κορωνοϊού στην Αυστραλία και συγκεκριμένα στην Πολιτεία της Βικτόρια, όπου οι αρχές μετά τη μείωση των κρουσμάτων προσανατολίζονται αφενός στην άρση περιοριστικών μέτρων και αφετέρου στην αύξηση των τεστ.
Το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 9 κρούσματα έναντι 12 την προηγούμενη ημέρα, ενώ δεν υπήρξε κανείς νέος θάνατος.
Η Μελβούρνη, η οποία παραμένει υπό αυστηρό lockdown για σχεδόν τρεις μήνες, αναμένεται να προχωρήσει σε μια χαλάρωση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων που έχει λάβει όταν ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων που καταγράφει ημερησίως για δύο εβδομάδες πέσει κάτω των 5.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, αυτό μπορεί να συμβεί στα τέλη Οκτωβρίου.
χθες ο μέσος όρος για τις 14 προηγούμενες ημέρες ήταν 11,6 νέα κρούσματα, έναντι 11,9 που ήταν προχθές Κυριακή.
«Θέλουμε όλοι όσοι έχουν συμπτώματα, ασχέτως συνθηκών, να μπορούν να εξεταστούν, να έχουμε τις διαγνώσεις τους και με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να προστατεύσουμε αυτούς και όλη την κοινότητα.
Θα γίνει κάποια δουλειά τις ερχόμενες ημέρες για να δούμε αν μπορούμε να αυξήσουμε τον αριθμό των ανθρώπων που πληρούν τους όρους και να αυξήσουμε τον αριθμό αυτών που μπορούν να κάνουν αυτά τα τεστ» είπε ο κυβερνήτης της Πολιτείας, Daniel Andrews.
Το 90% από τους 894 θανάτους λόγω COVID-19 στην Αυστραλία εντοπίζεται στη Βικτόρια.

Κίνα: Σε ύφεση ο κορωνοϊός, μόλις 20 εισαγόμενα κρούσματα σε 24 ώρες

Σε ύφεση παραμένει η επιδημία του κορωνοϊού στην Κίνα, όπου οι νεκροί ανέρχονται σε 4.634, αριθμός που είναι αμετάβλητος από τον περασμένο Μάιο.
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 20 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, αριθμός αυξημένος σε σύγκριση με τα 16 που καταγράφονταν την προηγουμένη.
Όλα τα κρούσματα ήταν εισαγόμενα.
Δεν διαπιστώθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19.
Ο αριθμός των ασυμπτωματικών φορέων οι οποίοι εντοπίστηκαν το ίδιο διάστημα αυξήθηκε σε 27 από 26 την προηγουμένη, αν και οι περιπτώσεις αυτές δεν συμπεριλαμβάνονται στα επιβεβαιωμένα κρούσματα που δημοσιοποιεί το Πεκίνο.
Επτά ασθενείς κρίθηκε ότι αποθεραπεύτηκαν και τους δόθηκαν εξιτήρια από νοσοκομεία, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν αναρρώσει να ανέρχεται σε 80.628. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 208 ασθενείς σε κινεζικές δομές υγείας.
Επισήμως, οι νεκροί ανέρχονται σε 4.634 επί συνόλου 85.470 ανθρώπων που έχουν μολυνθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης