Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έξαρση κρουσμάτων, πάνω από 210 χιλ. οι νεκροί στις ΗΠΑ – Κόντρα Trump – Biden για την επιδημία

tags :
Έξαρση κρουσμάτων, πάνω από 210 χιλ. οι νεκροί στις ΗΠΑ – Κόντρα Trump – Biden για την επιδημία
Τα 7,5 εκατομμύρια προσεγγίζουν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα
Πάνω από 210.000 νεκρούς λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού μετρούν οι ΗΠΑ, τη στιγμή που ο πρόεδρος Donald Trump, αφού πήρε εξιτήριο από το στρατιωτικό νοσοκομείο όπου νοσηλεύθηκε για τρεις ημέρες μια και διαγνώστηκε θετικός στον ιό, καλεί τους Αμερικάνους πολίτες να μην φοβούνται τον κορωνοϊό και να βγουν και πάλι έξω.
Έκκληση πάντως που δεν μπορεί να έχει και μεγάλη απήχηση στην αμερικανική κοινή γνώμη, καθώς είναι προφανές πως ο Trump είχε πρόσβαση σε θεραπευτική αγωγή και σχήματα που μάλλον δεν έχει κανείς άλλος άνθρωπος στον πλανήτη.
Χαρακτηριστική πάντως ήταν και η οργισμένη απάντηση του πολιτικού του αντιπάλου και υποψήφιου των Δημοκρατικών Joe Biden, ο οποίος κάλεσε τον Trump «να πάει να τα πει αυτά στις 210.000 οικογένειες Αμερικάνων που έχουν νεκρό από κορωνοϊό.
«Ελπίζω κανένας να μην νομίσει πως δεν υπάρχει πρόβλημα.
Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα» τόνισε ο Biden, ο οποίος σημείωσε ότι ήλπιζε πως ο Trump αφού «πέρασε αυτό που πέρασε», θα έστελνε το σωστό μήνυμα στους Αμερικανούς, ότι δηλαδή «οι μάσκες είναι σημαντικές» και πρέπει να τηρείται ο κανόνας της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης.
Μέσα σε αυτόν τον παραλογισμό και τις πολιτικές σκοπιμότητες ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, οι προβλέψεις για την εξέλιξη της επιδημίας στις ΗΠΑ είναι πραγματικά εφιαλτικές.
Το πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον εκτίμησε ότι έως τα τέλη Δεκεμβρίου του 2020 η επιδημία θα μπορούσε να σκοτώνει περισσότερους από 2.900 Αμερικάνους την ημέρα.
Την ίδια στιγμή, καταγράφεται έξαρση κρουσμάτων σε πολλές Πολιτείες των ΗΠΑ, με το σύνολο των μολύνσεων να προσεγγίζουν τα 7,5 εκατομμύρια.
Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Andrew Cuomo συμφώνησε με το σχέδιο του δημάρχου Bill de Blasio να κλείσουν από σήμερα 6/10 τα σχολεία σε 9 συνοικίες που εμφανίζουν αυξημένα κρούσματα, ανάμεσα τους το Μπρούκλιν και το Κουίνς, αλλά εξέφρασε αντιρρήσεις σχετικά με το εάν θα πρέπει να κλείσουν και οι μη απαραίτητες επιχειρήσεις σε αυτές τις περιοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης