Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκλογές ΗΠΑ: Έχουν ήδη ψηφίσει περίπου 4 εκ. Αμερικάνοι – Προς ρεκόρ συμμετοχής

tags :
Εκλογές ΗΠΑ: Έχουν ήδη ψηφίσει περίπου 4 εκ. Αμερικάνοι – Προς ρεκόρ συμμετοχής
Εκτιμάται πως η συμμετοχή στις εκλογές θα φτάσει στο 65%, το υψηλότερο από το 1908
Με πρωτοφανείς ρυθμούς εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία στις ΗΠΑ καθώς περίπου 4 εκατομμύρια Αμερικάνοι έχουν ήδη ψηφίσει με επιστολική ψήφο, αριθμός που υπονοεί ρεκόρ συμμετοχής στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με το Reuters, περισσότεροι από 3,8 εκατομμύρια πολίτες έχουν ψηφίσει, αριθμός αυξημένος κατά 75.000 ψήφους σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης του 2016.
Όπως αναφέρει ο Micheal McDonald του πανεπιστημίου της Φλόριντα, ο οποίος επιτηρεί τη διαδικασία, η αύξηση αυτή οφείλεται αφενός στην πρόθεση των πολιτών να ψηφίσουν με ασφάλεια και αφετέρου στην ανυπομονησία πολλών να καθορίσουν το πολιτικό μέλλον του Donald Trump.
«Δεν έχουμε δει ποτέ τόσους πολλούς πολίτες να ψηφίζουν πριν από την εκλογική αναμέτρηση.
Οι πολίτες ψηφίζουν όταν αποφασίζουν, και γνωρίζουμε ότι πολλοί άνθρωποι έχουν αποφασίσει εδώ και πολύ καιρό και έχουν κρίνει τον Trump» τόνισε ο McDonald, ο οποίος εκτιμά ότι αν συνεχιστεί αυτή η ροή ψηφοφόρων, η συμμετοχή θα διαμορφωθεί στο 65%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε περίπου 150 εκατομμύρια ψηφοφόρους.
Εφόσον επιβεβαιωθεί αυτή η εκτίμηση, θα πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από το 1908.
Υπενθυμίζεται πως σε όλες τις εθνικές δημοσκοπήσεις, ο Δημοκρατικός Joe Biden προηγείται του Donald Trump, αν και σε πολλές Πολιτείες αναμένεται να είναι σκληρή η εκλογική αναμέτρηση.
Μέχρι στιγμής έχουν ενσωματωθεί ψήφοι από 31 Πολιτείες και εκτιμάται ότι πολύ σύντομα οι ψήφοι αυτές θα αυξηθούν, τη στιγμή που ο Trump έχει καταφερθεί με ιδιαίτερη σφοδρότητα κατά της επιστολικής ψήφου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης