Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τα 7,5 εκατ. τα κρούσματα – Fauci: Οι μολύνσεις στο Λευκό Οίκο θα μπορούσαν να έχουν προληφθεί

tags :
ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τα 7,5 εκατ. τα κρούσματα – Fauci: Οι μολύνσεις στο Λευκό Οίκο θα μπορούσαν να έχουν προληφθεί
Μια ανάσα από τους 211.000 οι νεκροί - Πιο αυστηροί όροι από την FDA για το εμβόλιο



Τα 7,5 εκατομμύρια ξεπέρασαν τα κρούσματα της επιδημίας του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, καθώς το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν άλλες 43.562 μολύνσεις.
Παράλληλα, αναφέρθηκαν τουλάχιστον 705 θάνατοι, με το σύνολο τους να ανέρχεται σε 210.909.
Με τις αντιδράσεις για το εξιτήριο του Donald Trump να παραμένουν, ο κορυφαίος Αμερικάνος λοιμωξιολόγος Anthony Fauci υποστήριξε ότι οι μολύνσεις στο Λευκό Οίκο θα μπορούσαν να έχουν προληφθεί.
«Δείτε τι έγινε αυτή την εβδομάδα στον Λευκό Οίκο.
Είναι πραγματικότητα (...).
Κάθε μέρα που περνάει, ολοένα περισσότεροι άνθρωποι προκύπτει ότι έχουν μολυνθεί στην προεδρία.
Η πανδημία δεν είναι απάτη.
Και είναι ατυχές όταν βλέπεις πράγματα όπως αυτό, διότι θα μπορούσε να είχε προληφθεί» υποστήριξε ο Fauci, ο οποίος εδώ και καιρό χαρακτηρίζει απολύτως απαραίτητη την χρήση μάσκας προστασίας, αποδίδοντας την έξαρση της επιδημίας στις ΗΠΑ στο ότι δεν επιβλήθηκαν με σωστό τρόπο τα περιοριστικά μέτρα.
Εν τω μεταξύ, χθες Τρίτη 6/10 η Αμερικανική Υπηρεσία Φαρμάκων (FDA) όρισε πιο αυστηρά κριτήρια από αυτά που θα επιθυμούσε ο Λευκός Οίκος για την έκτακτη έγκριση οποιουδήποτε εμβολίου κατά του κορωοϊού, καθιστώντας αδύνατο αυτό να συμβεί πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με τη FDA, οι παρασκευαστές εμβολίων θα πρέπει να αναμένουν τουλάχιστον δύο μήνες μετά τη χορήγηση της τελευταίας δόσης του εμβολίου στο πλαίσιο των κλινικών δοκιμών τρίτου σταδίου προτού υποβάλλουν αίτηση για να διατεθεί το εμβόλιό τους στο εμπόριο, ενώ υπογραμμίζεται πως τα εμβόλια θα πρέπει να έχουν αποτελεσματικότητα τουλάχιστον 50% στην πρόληψη της covid-19.
«Οι νέοι κανόνες καθιστούν πιο δύσκολη την παρασκευή εμβολίων γρήγορα, (ώστε να έχουν εγκριθεί) πριν από την ημέρα των προεδρικών εκλογών.
Αυτή είναι μία ακόμη πολιτική επίθεση», ανέφερε με μήνυμα του στο twitter ο Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης