Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στους 212.000 οι νεκροί από κορωνοϊό – Trump: Ευλογία από τον Θεό ότι κόλλησα

tags :
ΗΠΑ: Στους 212.000 οι νεκροί από κορωνοϊό – Trump: Ευλογία από τον Θεό ότι κόλλησα
Έξαρση κρουσμάτων καταγράφεται τουλάχιστον στις μισές Πολιτείες των ΗΠΑ
Σε πραγματικό εφιάλτη εξελίσσεται η επιδημία του κορωνοϊού για τις ΗΠΑ, αν και ο πρόεδρος Donald Trump χαρακτηρίζει ευλογία από τον Θεό το γεγονός ότι κόλλησε τον ιό.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι νεκροί στις ΗΠΑ προσεγγίζουν τους 212.000 ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα υπολογίζονται σε περίπου 7,55 εκατομμύρια.
Είναι χαρακτηριστικό πως τουλάχιστον οι μισές Πολιτείες των ΗΠΑ αναφέρουν έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες ενώ πολλοί κυβερνήτες σπεύδουν να λάβουν περιοριστικά μέτρα.
Στην Πολιτεία του Ουισκόνσιν, όπου αναμένεται να δημιουργηθούν υπαίθρια νοσοκομεία προκειμένου να αντιμετωπίσουν την αλματώδη αύξηση των μολύνσεων, ο κυβερνήτης ανακοίνωσε πως επιβάλλει νέους περιορισμούς στις δημόσιες συγκεντρώσεις.
«Είμαστε αντιμέτωποι με μια κρίση και πρέπει αμέσως να αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας για να σώσουμε ζωές» υποστήριξε ο κυβερνήτης Tony Evers, την ώρα που στο Ουισκόνσιν αναφέρονται ρεκόρ σε κρούσματα, θανάτους και εισαγωγές ασθενών.
Συνολικά 25 Πολιτείες, ανάμεσα τους το Κεντάκι, η Νέα Υόρκη, αναφέρουν περισσότερες μολύνσεις αυτήν την εβδομάδα σε σχέση με την προηγούμενη, γεγονός που προβληματίζει τους επιστήμονες για την πορεία της επιδημίας ενόψει του χειμώνα.

Trump: Ευλογία από το Θεό ότι κόλλησα κορωνοϊό

Πάντως ο πρόεδρος Trump δηλώνει ότι «η μόλυνση του από τον κορωνοϊό ήταν μια ευλογία από τον Θεό.
 «Πιστεύω ότι ήταν μια ευλογία από τον Θεό που μολύνθηκα.
Ήταν μια κρυφή ευλογία» ανέφερε σε μήνυμα του στο twitter ο Trump, αναφέροντας πως το γεγονός ότι του χορηγήθηκε ένα φάρμακο της Regeneron του επέτρεψε να δει από πρώτο χέρι πόσο αποτελεσματικό είναι.
Παράλληλα αναφέρθηκε και σε ένα άλλο φάρμακο της Eli Lilly and Co.
«Θέλω να προσφέρω σε εσάς αυτά (τα φάρμακα) που πήρα εγώ.
Και θα τα κάνω δωρεάν», τόνισε ο Trump, ο οποίος όπως αναφέρει ο Λευκός Οίκος, επέστρεψε στο Οβάλ Γραφείο ασκώντας τα καθήκοντα του.
Ο γιατρός του Trump, Sean Conley είπε ότι ο Trump δεν έχει συμπτώματα covid-19 εδώ και 24 ώρες.
«Πλέον δεν έχει πυρετό εδώ και περισσότερες από τέσσερις ημέρες, είναι χωρίς συμπτώματα για περισσότερες από 24 ώρες και δεν έχει χρειαστεί ούτε έχει λάβει επιπλέον οξυγόνο μετά από αυτό που έλαβε μόλις εισήχθη στο νοσοκομείο» είπε ο Conley, γεγονός που ενισχύει το σχέδιο του Trump για άμεση επιστροφή στην προεκλογική εκστρατεία προκειμένου να μειώσει τη διαφορά που τον χωρίζει με τον Biden.
Ο Trump αναμένεται να απευθυνθεί στους πιο ηλικιωμένους ψηφοφόρους σήμερα, ενώ έχει δηλώσει ότι θέλει να πραγματοποιηθεί η δεύτερη τηλεμαχία με τον Biden, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 15 Οκτωβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης