Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινστιτούτο Robert Koch: Κίνδυνος να ξεπεράσουν τις 10.000 τα κρούσματα Covid-19 ημερησίως στη Γερμανία

Ινστιτούτο Robert Koch: Κίνδυνος να ξεπεράσουν τις 10.000 τα κρούσματα Covid-19 ημερησίως στη Γερμανία
Το Ινστιτούτο Robert Koch προειδοποιεί ότι ενδεχομένως τα νέα κρούσματα να ξεπεράσουν ημερησίως τα 10.000 - «Ανησυχητική η κατάσταση» εκτιμά ο Γερμανός υπουργός Υγείας
Η ανοδική τάση νέων κρουσμάτων Covid-19 στη Γερμανία συνεχίζεται, και μάλιστα με τάσεις διπλασιασμού από μέρα σε μέρα, εντείνοντας την ανησυχία των αρχών, ιδιαίτερα μετά την προειδοποίηση του επικεφαλής του Ινστιτούτου Robert Koch ότι ενδεχομένως τα νέα κρούσματα να ξεπεράσουν ημερησίως τα 10.000.
Από 2.828 εχθές ο αριθμός νέων κρουσμάτων κορωνοϊού αυξήθηκε σήμερα στα 4.058 άτομα.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό νέων ασθενών εντός 24 ωρών από τις αρχές Απριλίου.
«Η κατάσταση είναι ανησυχητική» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Jens Spahn σε συνέντευξη τύπου το πρωί στο Βερολίνο για να επισημάνει την αναγκαιότητα τήρησης των κανόνων υγιεινής και απόστασης.
Στην ίδια συνέντευξη τύπου ο Lothar Wieler, διευθυντής του κρατικού ινστιτούτου λοιμωξιολογίας Robert Koch, προειδοποίησε για το ενδεχόμενο ο αριθμός νέων κρουσμάτων εντός μιας ημέρας να ξεπεράσει το επόμενο διάστημα τα 10.000 άτομα και δεν απέκλεισε μια ανεξέλεγκτη διάδοση του ιού.
Το φαινόμενο αυτό σχετίζεται προπαντός με το γεγονός ότι τους κρύους μήνες του χρόνου οι άνθρωποι θα παραμένουν περισσότερο σε κλειστούς χώρους όπου ο κορωνοϊός διαδίδεται πολύ πιο εύκολα.
Σε αυτό το πλαίσιο ο καθηγητής Wieler επεσήμανε την αναγκαιότητα του διαρκούς αερισμού.
Τεστ για τους εγχώριους τουρίστες
Αντιδρώντας στην αύξηση των κρουσμάτων και ενόψει των σχολικών διακοπών του φθινοπώρου 11 από τα 16 γερμανικά κρατίδια ζητούν τεστ κορωνοϊού που δεν θα είναι παλαιότερα από 48 ώρες για όσους παραθεριστές έρχονται από περιοχές και πόλεις της Γερμανίας με υψηλό ρίσκο.
Σε αυτή την κατηγορία κατάγονται περιοχές όπου ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπερνά τα 50 άτομα ανά 100.000 κατοίκους εντός 7 ημερών.
Πόλεις όπως το Χάμ στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, το Έσλινγκεν στη Βάδη Βυρτεμβέργη και τέσσερεις περιοχές του Βερολίνου έχουν ξεπεράσει αυτό το όριο ενώ πόλεις όπως η Κολωνία και η Φρανκφούρτη βρίσκονται πολύ κοντά.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch ο κορωνοϊός μεταδίδεται σχεδόν αποκλειστικά εντός της Γερμανίας.
Μόνο το 8% των νέων κρουσμάτων αφορά ανθρώπους που έρχονται άρρωστοι από το εξωτερικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης