Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καλπάζει ο κορωνοϊός στη Λατινική Αμερική – Έξαρση κρουσμάτων στην Αργεντινή

Καλπάζει ο κορωνοϊός στη Λατινική Αμερική – Έξαρση κρουσμάτων στην Αργεντινή
Στο κόκκινο Βραζιλία, Μεξικό
Με αμείωτη ένταση «χτυπά» ο κορωνοϊός τη Λατινική Αμερική, η οποία αποτελεί την περιοχή με τα περισσότερα κρούσματα και θύματα.
Στη Βραζιλία, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 27.750 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 με το σύνολο τους να ανέρχεται σε 5.028.444.
Παράλληλα, ανακοινώθηκαν άλλοι 729 θάνατοι με το σύνολο τους να υπολογίζεται σε 148.957 νεκρούς.
Η Βραζιλία έσπασε την Τετάρτη το φράγμα των 5 εκατομμυρίων μολύνσεων από τον κορωνοϊό, ενώ πλησιάζει πλέον ένα ακόμη φρικτό ορόσημο, αυτό των 150.000 θανάτων.
Δραματική όμως είναι η κατάσταση και στο Μεξικό, το οποίο βρίσκεται στην τέταρτη θέση παγκοσμίως με τους περισσότερους θανάτους.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 5.300 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα άλλοι 370 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19.
Συνολικά το Μεξικό μετρά 83.096 νεκρούς επί συνόλου 804.488 ανθρώπων που έχουν μολυνθεί, κατά τα επίσημα στοιχεία.
Αλλά δεν είναι μόνο η Βραζιλία και το Μεξικό που βρίσκονται στο κόκκινο.
Στην Αργεντινή καταγράφονται σχεδόν καθημερινά πολύ υψηλοί αριθμοί κρουσμάτων με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην έκτη θέση παγκοσμίως με περίπου 860 χιλιάδες μολύνσεις, πίσω από την Κολομβία που είναι στην πέμπτη θέση παγκοσμίως με λίγο περισσότερες από 886.000 μολύνσεις.
Επιπλέον, το Περού είναι η 5η χώρα από τη Λατινική Αμερική που βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα με τις περισσότερες μολύνσεις σε όλο τον κόσμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης