Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Η κορυφαία ιατρική ένωση καταγγέλλει πως η κυβέρνηση «ξέχασε» να μετρήσει 350.000 κρούσματα κορωνοϊού

Τουρκία: Η κορυφαία ιατρική ένωση καταγγέλλει πως η κυβέρνηση «ξέχασε» να μετρήσει 350.000 κρούσματα κορωνοϊού
Η ΤΤΒ καταγγέλλει πως η κυβέρνηση «ξέχασε» να μετρήσει 350.000 κρούσματα κορωνοϊού
Το τουρκικό υπουργείο Υγείας δεν συμπεριέλαβε στα στατιστικά του στοιχεία περισσότερα από 350.000 κρούσματα από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού, καταγγέλλει η κορυφαία ιατρική ένωση της χώρας, ΤΤΒ, σε έκθεσή της.
Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την Κυριακή 11/10 335.533 κρούσματα από την αρχή της πανδημίας στη χώρα στις 11 Μαρτίου, ενώ συνολικά 8.837 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους.
Η αντιπολίτευση και οι γιατροί έχουν από καιρό απευθύνει επανειλημμένες εκκλήσεις για περισσότερη διαφάνεια σχετικά με τα δεδομένα από τις εστίες της Άγκυρας, λέγοντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι πολύ υψηλότερος από τα επίσημα στοιχεία.
Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Υγείας αναγνώρισε ότι μόνο εκείνοι που παρουσιάζουν συμπτώματα καταγράφονται ως θετικοί και όχι οι ασυμπτωματικοί, μια πρακτική που είπε θα αλλάξει από τα μέσα Οκτωβρίου.
«Αν θέλουμε να προσθέσουμε τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο Αύγουστο και τώρα τον Οκτώβριο, βλέπουμε ότι υπάρχει πολύ υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων από αυτούς που αναφέρει το υπουργείο.
Αυτό ανοίγει την πόρτα για μια συζήτηση σχετικά με τον αριθμό των επιβεβαιωμένων θανάτων (που συνδέονται με τον ιό)», δήλωσε στην εφημερίδα Birgün, ο γιατρός Καγιχάν Παλά, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της TTB.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης