Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: 25χρονος άνδρας χωρίς υποκείμενα νοσήματα μολύνθηκε δύο φορές από κορωνοϊό

ΗΠΑ: 25χρονος άνδρας χωρίς υποκείμενα νοσήματα μολύνθηκε δύο φορές από κορωνοϊό
Η κατάστασή του χαρακτηρίστηκε «πιο σοβαρή» από την πρώτη μόλυνση από κορωνοϊό - Ερωτήματα σχετικά με την ανοσία που αναπτύσσεται 
Εικοσιπεντάχρονος νέος στην πολιτεία Νεβάδα των ΗΠΑ είναι η πρώτη επιβεβαιωμένη περίπτωση ασθενή στην Αμερική, όπου ο κορωνοϊός «χτύπησε» για δεύτερη φορά - και μάλιστα η δεύτερη μόλυνση ήταν πιο σοβαρή.
Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Lancet Infectious Diseases αναφέρει το CNBC.
Είναι η πρώτη επιβεβαιωμένη περίπτωση στις ΗΠΑ που επανεμφανίστηκε ο Covid-19 και η πέμπτη περίπτωση που αναφέρθηκε παγκοσμίως.
Σημειώνεται πως, ο κάτοικος της κομητείας Washoe, που δεν είχε γνωστές ανοσολογικές διαταραχές ή ιστορικό σημαντικών υποκείμενων παθήσεων, ζήτησε νοσοκομειακή περίθαλψη για δεύτερη φορά.
Έχει πλέον αναρρώσει, αν και η υπόθεση εγείρει περαιτέρω ερωτήματα σχετικά με την προοπτική ανάπτυξης ανοσίας έναντι του κορωνοϊού.
Η περίπτωση
Τα αρχικά συμπτώματα του ασθενούς εξαφανίστηκαν πλήρως κατά τη διάρκεια της απομόνωσης του στις 27 Απριλίου 2020.
Συνέχισε να αισθάνεται καλά και βρέθηκε αρνητικός σε δύο νέες κλινικές δοκιμές, στις 9 Μαΐου και στις 26 Μαΐου 2020.
Ωστόσο, ο 25χρονος εμφάνισε ξανά συμπτώματα από τις 28 Μαΐου, αυτή τη φορά συμπεριλαμβανομένου πυρετού, κεφαλαλγίας, ζάλης, βήχα, ναυτίας και διάρροιας.
Στις 5 Ιουνίου 2020, 48 δηλαδή ημέρες μετά την αρχική θετική εξέταση, ο ασθενής προσβλήθηκε για δεύτερη φορά από τον ιό.
Η κατάστασή του χαρακτηρίστηκε «πιο σοβαρή» από την πρώτη.
Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 37,8 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μολυνθεί με το Covid-19 παγκοσμίως, με 1,08 εκατομμύρια σχετικούς θανάτους, σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.
Ο επικεφαλής έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα (Οκτώβριος 2020) ότι οι «εκτιμήσεις» του δείχνουν ότι περίπου 1 στα 10 άτομα παγκοσμίως μπορεί να έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό, σημαντικά υψηλότερος αριθμός από τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης