Τελευταία Νέα
Διεθνή

State Department: Σοβαρές οι συνέπειες για την Τουρκία εάν ενεργοποιήσει τους S-400

tags :
State Department: Σοβαρές οι συνέπειες για την Τουρκία εάν ενεργοποιήσει τους S-400
Έχουμε καταστήσει σαφές τις δυνητικά σοβαρές συνέπειες για την σχέση ασφαλείας μας αν η Τουρκία ενεργοποιήσει το σύστημα, διεμήνυσε ο εκπρόσωπος του State Department μετά τις πληροφορίες απο το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS για δοκιμές στην περιοχή της Σινώπης
Ισχυρή προειδοποίηση στην Τουρκία για πιθανή επιβολή κυρώσεων έστειλε την Παρασκευή (16/10) το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι είχε καταστήσει σαφές πως το σύστημα των S-400 δεν πρέπει να ενεργοποιηθεί.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων εκπρόσωπος του State Department ότι «οι ΗΠΑ έχουν διαμηνύσει στην κυβέρνηση της Τουρκίας στα πλέον υψηλά κλιμάκια ότι η απόκτηση των S-400 είναι απαράδεκτη».
«Αν επιβεβαιωθεί θα καταδικάσουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη δοκιμή των S-400 ως ασύμβατης με τις υποχρεώσεις της Τουρκίας ως συμμάχου στο ΝΑΤΟ και στρατηγικού εταίρου των HΠΑ» υπογράμμισε.
«Οι ΗΠΑ έχουν καταστήσει σαφές ότι αναμένουν να μην τεθεί σε λειτουργία το σύστημα S-400. Έχουμε επίσης καταστήσει σαφές τις δυνητικά σοβαρές συνέπειες για την σχέση ασφαλείας μας αν η Τουρκία ενεργοποιήσει το σύστημα» τόνισε.
Η Τουρκία για πρώτη φορά προέβη σήμερα σε δοκιμές των ρωσικής κατασκευής αμυντικών συστημάτων S-400, στην περιοχή της Σινώπης, εκτοξεύοντας συγκεκριμένα τρεις από τους εν λόγω πυραύλους, μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS επικαλούμενο στρατιωτική-διπλωματική πηγή.
«Στις ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν εκτοξεύσεις τριών πυραύλων S-400. Όλοι τους έπληξαν επιτυχώς τους ορισθέντες στόχους» δήλωσε η εν λόγω πηγή στο ρωσικό πρακτορείο ειδησεογραφικό πρακτορείο.
Ο ρωσικός εξαγωγικός οργανισμός οπλικών συστημάτων Rosoboronexport δεν σχολίασε την πληροφορία αυτή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης