Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πρώτη εκτέλεση γυναίκας σε ομοσπονδιακό επίπεδο έπειτα από σχεδόν 70 χρόνια

tags :
ΗΠΑ: Πρώτη εκτέλεση γυναίκας σε ομοσπονδιακό επίπεδο έπειτα από σχεδόν 70 χρόνια
Η Lisa Montgomery έχει καταδικαστεί σε θάνατο για έναν φόνο που διέπραξε το 2004
Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε την Παρασκευή την προγραμματισμένη πρώτη εκτέλεση γυναίκας σε ομοσπονδιακό επίπεδο έπειτα από περίπου 70 χρόνια, ορίζοντας ως ημέρα πραγματοποίησής της την 8η Δεκεμβρίου.
Η Lisa Montgomery έχει καταδικαστεί σε θάνατο για έναν φόνο που διέπραξε το 2004.
Είχε βρεθεί ένοχη για τον στραγγαλισμό μιας εγκύου στο Μισούρι.
Τον Δεκέμβριο του 2004 η Μοντγκόμερι οδήγησε από το Κάνσας, όπου διέμενε, μέχρι το σπίτι της Bobbie Jo Stinnett, στο Μισούρι, δήθεν για να αγοράσει ένα κουτάβι, όπως αναφέρει Δελτίο Τύπου του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Θα εκτελεστεί με θανατηφόρα ένεση στην ομοσπονδιακή φυλακή Τερ Οτ της Ιντιάνα, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.
Η τελευταία γυναίκα που εκτελέστηκε από την αμερικανική κυβέρνηση ήταν η Bonnie Heady, η οποία θανατώθηκε σε θάλαμο αερίων στο Μισούρι το 1953, σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφοριών για την Θανατική Ποινή.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης την Παρασκευή προγραμμάτισε και την εκτέλεση, στις 10 Δεκεμβρίου, του Brandon Bernard, ο οποίος μαζί με τους συνεργούς του δολοφόνησε δύο πάστορες, το 1999.
Οι δύο εκτελέσεις θα είναι η όγδοη και η ένατη που θα πραγματοποιεί η ομοσπονδιακή κυβέρνηση το 2020.
Τον Ιούλιο η κυβέρνηση Trump τερμάτισε μια ανεπίσημη διακοπή 17 ετών στις ομοσπονδιακές εκτελέσεις .
Το 2007 ένα αμερικανικό Περιφερειακό Δικαστήριο για την Δυτική Περιφέρεια του Μισούρι καταδίκασε τη Montgomery σε θάνατο.
Οι ένορκοι την έκριναν ομόφωνα ένοχη για το ομοσπονδιακό αδίκημα της απαγωγής με κατάληξη τον θάνατο.
Η δικηγόρος της υποστήριξε ότι η Montgomery έχει υποστεί εγκεφαλική βλάβη από τον ξυλοδαρμό που υφίστατο ως παιδί και ότι είναι ψυχικά ασθενής και ως εκ τούτου δεν θα πρέπει να εκτελεστεί.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης