Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πάνω από 8 εκατ. τα κρούσματα κορωνοϊού – Fauci: Γενικό lockdown μόνο αν η κατάσταση επιδεινωθεί πραγματικά

tags :
ΗΠΑ: Πάνω από 8 εκατ. τα κρούσματα κορωνοϊού – Fauci: Γενικό lockdown μόνο αν η κατάσταση επιδεινωθεί πραγματικά
Μια ανάσα από τους 220.000 νεκρούς
Περίπου δύο εβδομάδες έχουν απομείνει για τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου και οι ΗΠΑ εξακολουθούν να κινούνται στους ρυθμούς της επιδημίας του κορωνοϊού.
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα 8 εκατομμύρια και πλέον υπολογίζονται σε περίπου 8,12 εκατ. ενώ και οι θάνατοι βρίσκονται μια ανάσα από τους 220.000.
Αν και η επιδημία είναι σε έξαρση στις περισσότερες Πολιτείες των ΗΠΑ, ο κορυφαίος Αμερικάνος λοιμωξιολόγος Anthony Fauci υποστηρίζει ότι η κατάσταση θα πρέπει πραγματικά να επιδεινωθεί αρκετά για να προτείνει ένα εθνικό lockdown.
Κατά μέσο όρο στις ΗΠΑ καταγράφονται περισσότερα από 55.000 κρούσματα την ημέρα, αυξημένα κατά τουλάχιστον 60% σε σχέση με τα μέσα Σεπτεμβρίου και ενώ οι ειδικοί επισημαίνουν πως οι ΗΠΑ είναι αντιμέτωπες με μια νέα έξαρση της νόσου.
Ενδεικτικό της έντασης της επιδημίας στις ΗΠΑ είναι ότι την περασμένη Παρασκευή αναφέρθηκαν τα περισσότερα κρούσματα σε μια μόνο ημέρα από τον περασμένο Ιούλιο.
«Η κοινωνία έχει κουραστεί με τα περιοριστικά μέτρα» τόνισε ο Fauci αναφέροντας πως ο βασικός στόχος είναι τα μέτρα αυτά να βοηθήσουν ώστε να ανοίξει με ασφάλεια η κοινωνία και η οικονομία.
Την περασμένη Παρασκευή, 10 Πολιτείες ανακοίνωσαν ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων ενώ παράλληλα μεγάλη αύξηση καταγράφει και ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία.
Αν και κατά μέσο όρο αναφέρονται σε ημερήσια βάση 700 θάνατοι, αριθμός χαμηλότερος από τους 1.000 που καταγράφονταν τον περασμένο Ιούλιο και Αύγουστο, το μοντέλο του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον προβλέπει ότι περισσότεροι από 2.300 Αμερικάνοι θα πεθαίνουν την ημέρα έως τα μέσα Ιανουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης