Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμφωνία για νέο εκλογικό νόμο ζητεί ο Mario Monti

tags :
Συμφωνία για νέο εκλογικό νόμο ζητεί ο Mario Monti
Έκκληση προς τα πολιτικά κόμμα της Ιταλίας να συμφωνήσουν σε ένα νέο εκλογικό νόμο απηύθυνε ο πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, για να καθησυχαστούν οι αγορές σχετικά με τη σταθερότητα της νέας κυβέρνησης που θα προκύψει μετά τις εκλογές του επόμενου έτους.
Σε συνέντευξη του στο TGCom24, ο Μόντι επαίνεσε τα μεγάλα κόμματα τόσο της αριστεράς όσο και της δεξιάς που στηρίζουν την κυβέρνησή του, παρά τα επώδυνα και αντιλαϊκά, όπως τα χαρακτήρισε, μέτρα που λαμβάνει.
«Μια γρήγορη συμφωνία θα δώσει ένα σημάδι προόδου από τον ιταλικό πολιτικό κόσμο στις χρηματοπιστωτικές αγορές», πρόσθεσε.
Ο ιταλός πρωθυπουργός διέψευσε πάντως τις εικασίες σχετικά με την πιθανότητα πρόωρων εκλογών και δήλωσε ότι η κυβέρνησή του προτίθεται να τερματίσει τη θητεία της, κάνοντας όσα περισσότερα μπορεί για την οικονομία και την κοινωνία.
«Ο στόχος δεν είναι να μείνω για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά να κάνω ότι είναι δυνατόν για να θέσω την οικονομία και την ιταλική κοινωνία στο δρόμο της ανάπτυξης» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο Μάριο Μόντι εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για τη δήλωση του Μάριο Ντράγκι ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα κάνει τα πάντα για να σώσει την ευρωζώνη. Όπως υπογράμμισε, είναι μια σημαντική διαβεβαίωση για τις χώρες που αγωνίζονται να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις για να αντιμετωπίσουν την κρίση χρέους και τη νευρικότητα των αγορών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης