Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η Ρωσία υπονομεύει τον Biden – Την ευνοεί ένα οριακό αποτέλεσμα στις εκλογές (3/11)

ΗΠΑ: Η Ρωσία υπονομεύει τον Biden – Την ευνοεί ένα οριακό αποτέλεσμα στις εκλογές  (3/11)
H προσπάθεια των Ρώσων θα επικεντρωθεί στη δημιουργία αμφιβολιών για το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους
Η Ρωσία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί παραπληροφόρηση για να προσπαθήσει να παρεμβαίνει στην πολιτική των ΗΠΑ ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει τις προεδρικές εκλογές στις 3/11 αλλά ένα οριακό αποτέλεσμα  θα εντείνει τις προσπάθειες της Μόσχας, προειδοποιούν Αμερικανοί αξιωματούχοι.
Σημειώνουν ότι, η προσπάθεια των Ρώσων θα επικεντρωθεί στη δημιουργία αμφιβολιών για το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας.
Σύμφωνα με τους Αμερικανούς αξιωματούχους, η Ρωσία προσπαθεί να υπονομεύσει την εκστρατεία του πρώην αντιπροέδρου και υποψήφιου των Δημοκρατικών Joe Biden, αναφέρει το Bloomberg.
«Εάν το αποτέλεσμα είναι οριακό, να περιμένετε αναφορές για απάτη και λανθασμένη καταμέτρηση των ψηφοδελτίων.
Αυτό θα συμβεί σε κάθε περίπτωση, αλλά οι Ρώσοι θα το ενισχύσουν », δήλωσε ο James Lewis, διευθυντής του προγράμματος στρατηγικών τεχνολογιών στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών.
Ένα σενάριο που ανησυχεί τους αξιωματούχους των ΗΠΑ είναι η πιθανότητα απλών, εξαιρετικά εύκολων τακτικών που μπορεί να δημιουργήσουν δυσπιστία για το αδιάβλητο της διαδικασίας, όπως οι κυβερνοεπιθέσεις.
Ένα οριακό αποτέλεσμα θα επιδεινώσει την  κατάσταση.
Η αμερικανική κυβέρνηση προειδοποίησε ότι εάν η μέτρηση των ψήφων διαρκέσει μέρες, ξένοι παράγοντες ενδέχεται να διαδώσουν ψευδείς ειδήσεις, όπως «αναφορές βίας σε ψηφοφόρους, κυβερνοεπιθέσεις που στοχεύουν εκλογικές υποδομές, εκλογική απάτη ή άλλα προβλήματα που έχουν σκοπό να χειραγωγήσουν το κοινό για τις εκλογές».
Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι προετοιμάζονται για εκστρατεία παραπληροφόρησης και μετά τις εκλογές ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, αλλά η ρωσική παρέμβαση θα εξαρτηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από το εκλογικό αποτέλεσμα.
Ωστόσο, μια καθαρή νίκη για έναν από τους δύο υποψηφίους στις 3 Νοεμβρίου, θα δυσχεράνει τις ρωσικές προσπάθειες παρέμβασης.
Πάντως η Ρωσία παραμένει βασική ανησυχία για πολλούς Αμερικανούς αξιωματούχους και εμπειρογνώμονες στον τομέα της ασφάλειας, δεδομένου του ιστορικού της και της συνεχιζόμενης παρέμβασής της στην προσπάθεια να επηρεάσει την αμερικανική πολιτική.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης